Gå innan frukost för förbränningen?

Kunde inte träna idag på förmiddagen för jag var hos tandläkarn och drog ut en visdomstand, jävla äckligt med bedövning och obehag i käften men skönt att bli av med eländet! Men imorgon vankas det gym igen, det ser jag fram emot 🙂 Jobbar till halv 5, ska hämta nyckel till min nya lägis så torde va på gymmet strax efter 5 typ!

 O shit va tuff jag såg ut här (eller inte!) För att deffa ner sig måste man inte gå innan frukost, men det är ett alternativ!

Tänkte skriva lite om träning innan frukost: Gymträning eller hård kondtionsträning innan frukost skulle jag INTE rekommendera, det förstör mer än det ger!
Cardio såsom promenad eller lätt jogg kan du gärna prova om du orkar med, och ät då alltid frukost direkt efter, om du är för trött eller orkeslös innan frukost så strunta i det! Då är det bättre att gå någon annan gång under dagen!

Varför ska man då gå innan frukost? Man har lite högre fettförbränning pga att glykogendepåerna är tomma och därför väljer kroppen nästan bara fett som bränsle istället för glykogen och fett. Detta är ett omdiskuterat ämne och det mesta tyder på att fettförbränningen ökar med cirka 10% om man tränar på fastande mage innan frukost. Alltså inte jättemycket. Men som sagt, trivs man med det så visst! MEN i antikatabolt syfte (för att spara muskelmassa som annars förstörs lite) är det bra att få i sig rent protein eller BCCA (grenade aminosyror) eller aminosyror en stund innan promenaden (cirka 15-30 minuter innan)

Bra om man dricker 2 glas vatten oxå, och för att öka förbränningen med några % så är koffein i tablettform eller kaffe bra att inta cirka en halvimme innan. Ett par kapslar omega -3 innan höjer även det förbränningen någon %!

Sammafattning: Promenera gärna innan frukost om du trivs med det och för att maximera effekten så tar 20-25 gram ren protte eller aminsyror 5-10 gram innan, drick vatten, ta koffein och omega – 3!

Det funkar även bra att gå utan alla dessa tillskott, men vatten är bra att dricka innan iaf 🙂 och som sagt, en stadig frukost efteråt!

Lämna ett svar