Vafan ska jag äta då!?

”Vafan ska jag äta då, en ärta eller?” sa en kompis till mig när jag sa att han måste äta lite bättre.. Hm, ja det är inte så lätt att veta 🙂 Det är svårt att svara på frågan hur man ska äta eftersom alla är olika, tränar olika mycket och har olika mål med träningen! Men några tips som gäller för gemene man:

Ät/drick ALLTID en bra frukost (om du promenerar innan frukost så ät frukosten direkt när du kommer hem)

Försök att äta 2 lagade mål mat om dag och då bestående av någon bra proteinkälla (fisk, fågel kött, ägg, skaldjur etc) och någon bra kolhydratskälla (potatis, ris, pasta etc) och gärna grönsaker (ät dom du tycker om och försök att variera!) Om du vill ha sås till, försök hitta något magert allternativ om möjligt

 Taccos är gott och det tycker jag man kan äta ibland, faktum är att det inte är så onyttigt!

Mellanmål är bra, om du tränar för att må bra eller bara hålla vikten så räcker ofta en frukt, men om du gillar nötter/mandlar kan du gärna ta en näve så blir mellanmålet ännu bättre 🙂

Om du tränar för att bygga muskler är det viktigt att få i sig lite mer protein som mellanmål! Ett mellanmålsips och/eller kvällsmål (innan läggdags) är att bland en burk lättkessella med ett glas fun light och mixa det och dricka, gott, smidigt och nästan bara protte 🙂 Man kan gärna ha i lite blåbär el dylikt oxå för att få annan smak och för att få i sig lite andra nyttigheter!

Ät fet fisk flera gånger i veckan, om inte så kompletera med tillskott av omega 3

Det var allt för idag – trevlig helg 🙂

12 kommentarer

  1. Intressant läsning som vanligt. Kosthållningen är intressant speciellt eftersom du själv använder ditt eget upplägg framgångsrikt. Ska tänkas på nu när träningen äntligen drar igång på allvar. Keep up the good work!

  2. varför skulle light vara farligt?? tänker du på aspartam?…du vet att socker i sig emot aspartam så är nog aspartam att föredra…det är mest skitsnack att light produkter skulle vara farliga! Förklara dig gärna för varför light e farligt!..ser väldigt mkt fram emot ditt svar!

  3. jo det brukar ju vara så att om man är allergisk emot något så är det ej bra för en…..självklart….
    men då borde man ju dock ej dra all light produkter som farliga utan undantag… light kan ju även vara mindre fett i en produkt…. och utan att se om man är allergisk emot fenylalanin så är nog socker i sig en större bov i människors mående den större boven än light produkter i sig?? =)

Lämna ett svar