Kaloriförbrukning

Vet att jag skrivit om det tidigare men kaloriförbrukning när man går kan man väl aldrig skriva för mycket om 😛

Normal promenadtempo deffineras tydligen som 4,8 km / timmen, går man fortare förbrukar man självklart lite mer MEN skillnaden om man går fort är inte så stor som många tror ”man måste gå fort för att det ska ge något” NIX!

*  Promenad innan frukost ökar fettförbränningen med cirka 10 %

* Koffein innan promenad ökar fettförbränningen med cirka 10 %

* Stavgång eller sväng extra med armarna (ja det ser jättesnyggt ut!) ökar förbränningen

* Gå där det är backar (svårt att unvika oftast?) ökar förbränningen

* Grönt te och omega-3 innan ökar förbränningen med några %

* Ökat tempo ökar som sagt förbränningen oxå, jag vet dock inte hur mycket

Förbränningen är indiviuell och beror på gener, muskelmassa och kondition men generellt gäller: (vid 4,8km/timme på plant underlag)

* Om man väger 50 kg = 3 kcal / minut

* 70 kg = 4 kcal / minut

* 90 kg = 5 kcal / minut

Exempel: Väger du 70 kg och går en timme så förbrukar du alltså: 4*60 = 240 kcal!

Omräknat till FETT (1kg fett = 7000 kcal) blir det: 0,034 kg = 34 gram fett, det låter väldigt lite antar jag för en hel timme promenad? Men man inte riktigt räkna så heller på grund av att man hela tiden har förbränning och att det hela beror på hur många kcal man får i sig i förhållande till hur många man förbrukar!

Ska man deffa är 500 kcal minus / dag (0,5 kg/fett / vecka) lagom och då är det bästa att både äta lite mindre och röra sig lite mer!

Exempel: Ponera att någon vill gå ner i vikt och har inte tidigare promenerat.  Om den här personen väger 70 kg och börjar gå en timme om dagen förbränner han som sagt 240 kcal / dag. Om han även äter 260 kcal mindre varje dag blir summan av kardimumman (haha töntigt uttryck!) alltså 500 kcal vilket innebär 0,5kg fettminskning / vecka! och kom ihåg, det behöver inte vara exakt 500 kcal men det är lagom att sikta på…
 Köttig och kåt jävel som ligger på latsidan och bara äter gräs och ändå har riktigt mycket muskler far till minst 50 ”barn”. 😛

Lämna ett svar