17 år på gym och ett ständigt dilemma :)

_59a5079bw

Nu i höst har jag tränat i 17 år på gym! Halva mitt liv! Plus att jag även tränade en del när jag var liten. I början ville jag bara bli större och det blev jag ju för det är relativt lätt att bygga muskler som nybörjare, trots att kosten inte är så bra och trots att jag spelade mycket fotboll och även festade en del. Efter några år lärde jag mig att äta bättre och gick upp mer i vikt, dock var det en hel del fett också men det brydde jag mig inte om. 2006, dvs för tio år sedan deffade jag för första gången. Sen dess har jag, tillsammans med många andra, haft ”problemet” att jag både vill ha mindre fett och mer muskelmassa. När jag nu börjat jobba som onlinecoach har jag märkt att även tjejer har samma ”problem” 🙂

Om man tränat ett antal år och ätit bra så är det svårare att öka i muskelmassa. Det optimala är ett litet överskott men det innebär samtidigt att man inte tappar fett. Har du inte ätit perfekt och inte tränat så länge så går de förmodligen att bygga och deffa samtidigt. Men förmodligen är det ändå bäst med ett litet underskott. Vad är lösningen på ”problemet” då? Jag deffar alldeles för mycket eftersom jag älskar att vara i bra form. Jag har byggt upp en bra kropp men jag kan inte lägga på mig mer med det ständiga deffandet.

Ibland, som nu t.ex. så tar jag några månader där jag äter mer (bygger). Det är bra för kroppen, så länge du äter ”Clean” och jag bygger lite extra muskelmassa. Det är lite tråkigt att tappa formen, även om jag inte lägger på mig så mycket fett men jag brukar tänka så här: Vad är bättre än att vara i bra form? (när det handlar om träningen alltså) och svaret är: Det som är bättre än att VARA i bra form är att TA SIG i bra form efter att ha varit i dålig form. Speciellt om man förhoppningsvis lagt på sig lite muskelmassa. Då ser man ju lite större/vältränad ut när man väl deffar ner sig igen.

Det är lite som när jag ibland kör nån månad eller två med mer jobb. Nu trivs jag förvisso på mina jobb men ändå. Då ”offrar” man lite tid och jobbar extra för att sedan kunna vara ledig mer och njuta.

Så mitt tips är alltså att stå ut med att vara i lite sämre form ibland för att sedan deffa och se ännu bättre ut än innan 🙂 Och bara för att du bygger/bulkar så behöver du inte lägga på dig så mycket fett…

 

 

Lämna ett svar