Träna på semestern!

Nu är det verkligen sommar. Det är redan midsommarveckan! Det innebär ledighet från allt, inklusive träning och bra mat för många. ”Jag förstår inte hur man kan träna på sin semester” är det många som säger. Men varför skulle man inte träna på semestern? Då har man ju mer tid och ork att träna. Du kan oftast sova längre och stressa mindre vilket gör att du kan träna hårdare och få bättre resultat än annars. Nu kanske det är lite sent att hinna komma i form till midsommar men du borde ändå ta till vara den fina möjligheten att träna på semestern och få ut mer av träningen 🙂

En annan fördel med att träna på semestern är att du kan träna utomhus oftare och inte längre kunna skylla på att det är för fint väder för att träna inne på ett gym. Sen om det regnar och du inte vill vara ute så kan du med gott samvete gå till gymmet och träna istället. Om du har ett par hantlar kan du träna precis hela kroppen utomhus, kanske på tomten eller möjligen vid en sjö?

Om du inte har några hantlar går det ändå att göra mycket annat! Du kan köra utfallssteg och köra olika typer av knäböj för ben och rumpa, du kan köra mage genom att hänga och dra upp benen eller köra chrunches, du kan träna rygg genom att köra chins i någon stång eller en gren. Axlar, bröst och triceps kan du träna genom olika typer av armhävningar. Simning ger bra träning för din uthållighet, rörlighet och baksida axlar, även dina triceps får sig en omgång. Att ta en cykeltur förbättrar din kondition och aktiverar ben, rumpa och vader på ett effektivt sätt.

Samla ihop ett gäng och spela beachvolleyboll! Det är inte bara roligt utan är ett bra sätt att förbättra din kondition. För att inte glömma starkare vader, bättre spänst och du tränar även din rumpa. Eller varför inte spela lite badminton, tennis eller åk iväg och klättra? Kom ihåg att all typ av fysisk ansträngning bränner fett och dessutom utsöndrar du många må-bra-hormoner av fysisk aktivitet.

Om du använder din fantasi så finns det hur mycket träning som helst du kan göra utomhus, samtidigt som du tränar kan du sola och sedan efter passet kan du njuta lite extra av din ledighet.

Ytterligare en bra anledning att fortsätta att träna på semestern är för att du ska slippa att börja om från början sen på hösten. Väldigt många har ångest på hösten och tvingar igång sig själva att träna, det är svårt att ta sig dit i början, det går tungt och risken att gå ut för hårt och därför bli förkyld är stor. Om du istället håller igång och tränar även på semestern så slipper du dessa problem.

Du behöver inte slaviskt köra dina 5 stenhårda pass i veckan för att underhållsträna, så länge du kör ett par pass i veckan så räcker det för att inte tappa. Varför inte ta semestern till att prova nya träningsformer?

Sommaren innebär slarv med maten för de flesta, man behöver inte alltid äta perfekt, så länge du ändå håller igång och tränar så kan du fuska lite mer med kosten men ändå behålla formen. ”Du som tränar så mycket får väl inte äta det där? ” Kan man ofta få höra. Det är jag som tränar så mycket som kan äta det där med gott samvete…

Lämna ett svar