Tjejerna har blivit bättre än oss killar!

… på att träna ben/rumpa!

Förr vågade knappt tjejer in på gymmet. Det var ju bara ”muskulösa och farliga killar” där då och risken att de själva skulle få för stora muskler var överhängande. Det var aerobics och powerwalks som gällde då för det är väl det som bränner fett, inte att vara på gymmet tänkte de.

För ett antal år sedan vågade tjejer sig in i gymmet till slut. Dock höll de sig till maskinerna och området med fria vikter var fortfarande farligt. Det var lätta vikter som gällde, de var fortfarande rädda för att få för stora muskler.

De sista åren har dock tjejerna sakta men säkert erövrat de fria vikterna i gymmet och speciellt knäböjsställningarna och allt mer av tillhörande viktplattor. Killar har förvisso alltid varit rätt dåliga på att träna ben, om man jämför med att träna överkropp. Men vi har ändå ägt alla delar i gymmet och tränat betydligt tyngre än tjejer i både ben och överkropp. Nu har tjejerna lärt sig något många killar ännu inte fattat, det är snyggt med ben/rumpa (på både killar och tjejer)och det krävs tung träning för att bygga upp dessa muskelgrupper.

Hör upp killar, tjejerna fuckar oss när det gäller benträning idag! Det är fortfarande snyggt med köttiga pecs, svällande biccar, en bred rygg och runda axlar men inte utan ben i samma format. En symmetri är viktigt. Vi kan väl ändå glädja oss åt att vi fortfarande är starkare och har mer muskelmassa på överkroppen än tjejerna men med tanke på hur mycket mer testosteron vi har så vore det konstigt annars och dessutom lägger inte tjejerna lika stora vikt vid att bli köttiga på överkroppen…

En eloge till er tjejer som tränar ben/rumpa så bra. Ni tränar hårt, tungt och varierar övningarna och ni inspirerar mig och förmodligen många andra. Jag tror att alla bilder/filmer på instagram är en bidragande orsak till detta. Det är bra med förebilder och mål att sträva efter men kom ihåg att inte bli besatta av att få ”den där perfekta rumpan”. Njut av träningen, njut av annat i livet, se vilka resultat ni redan fått och beröm er själva. Det är trots allt inte målet som räknas utan vägen dit 🙂

lears För att ”rädda upp” oss killar en aning så kan jag nämna att tjejer generellt har mer fett på lår/rumpa och även det ger storlek där… I riktigt bra form så kan man få fram sådana här konstiga konturer på benen!

Ju mindre fett, desto mindre storlek på ben/rumpa (såklart) men utan kläder (i shorts) så ser ändå benen större ut eftersom musklerna syns mer…

(Kom ihåg mitt fina julklappserbjudande och kom ihåg att du kan skriva till mig när som helst om du har frågor om hur ett upplägg kan se ut 🙂 )

Lämna ett svar