Tankens kraft…

Många tänker: Det blir aldrig som jag tänkt ändå.. Men faktum är att det är precis tvärtom, det blir som man tänker!

Tankens kraft ÄR stark.

tanken

 

En tanke leder till en känsla som i sin tur leder till en handling eller ett beteende.

När det gäller träning och bra kost osv lever jag ofta som jag lär. När det gäller att tänka positivt så funkar det bra i medgång, i motgång är jag dock dålig på det men jag jobbar på det…

Forskning på högpresterande inom olika idrotter konstaterar att den egenskap som bäst utmärker dom är förmågan att avleda fokus från en negativ tanke och snabbt ersätta den med en positiv.

En negativ tanke leder till en sämre känsla, påverkar ditt självförtroende negativt och gör dina muskler mer spända. Positiv känsla gör precis tvärtom.

Visualisering – en förmåga där vi använder tankens kraft för att skapa en imaginär upplevelse så lik verkligenheten som möjligt. Målet är att skapa en situation så verklighetstrogen som den bara kan bli.

katt-lejon

Antingen kan man ”hitta på” nya situationer eller tänk tillbaka på gamla situationer där man gjort något bra /något som känns bra.

Inför en tävling, match eller situationer i livet så gäller det att tänka bra tanker. Tex  känslan när matchen är slut och ni gjort en grym match och står som segrare. Eller på gymmet inför maxningen i bänkpress så tänker ni på precis innan lyftet, själva lyftet och hur det känns efter. Ju fler sinnen ni kan ”tänka” desto bättre är det. Gör situationen riktig i hjärnan så ökar chanserna att den blir riktig på riktigt 🙂

Tänk positivt och prestera bättre, tänk positivt och må bättre…

 

 

Lämna ett svar