Tacobrödets oförtjänta dåliga rykte…

Tacobrödets oförtjänta dåliga rykte… Många av mina kunder vill kunna äta taco, vilket går alldeles utmärkt men nästan alla undrar om de ska välja bort brödet. Nej det tycker jag verkligen inte. Är du glutenintolerant så är inte mjöl bra men annars är det inget gift, även om det kan vara klokt att hålla nere på det en aning.


Ett bröd på 40 g innehåller ca 130 kcal.
Är det något du kan tänka på när du äter taco är det att minska på det ”onödiga fettet” en aning istället.

Nu vet jag inte vilka mängder man har av allt, själv äter jag aldrig creme fraiche tex, helt enkelt för det inte är gott. Men om du äter 150 g köttfärs och väljer nöt istället för blandfärs, du äter 50 g riven ost och väljer 17% istället för 28% och äter 50 g lättcreame fraiche istället för vanlig creame fraiche så har du ”sparat in” på ca 260 kcal, dvs samma kcal-mängd som två tacobröd ?

Att kolhydrater har fått dåligt rykte när det gäller viktnedgång är väldigt konstigt då fett innehåller mer än dubbelt så mycket kcal per gram (ett gram fett är 9 kcal och ett gram kolhydrat är 4 kcal)

Ät din dina tacobröd med gott samvete om du gillar dom och spara in på kcal från fettet, eller så äter du helt enkelt taco precis hur du vill och njuter av det ?

(Och även om du ska gå ner i vikt kan du äta vad du vill, så länge du hamnar på kaloriunderskott☝️)
Per Ekbjörn

Lämna ett svar