Stor nedgång på börsen under veckan…

Även fredagen blev illröd på börsen. Totalt tror jag Stockholmsbörsen gick ner typ 12% den här veckan. Vad gör man? Jo, sitter stilla i båten. Tyvärr är det många som paniksäljer.

För att se det i ett större perspektiv, Under perioden juli 2007 till oktober 2008 backade Stockholmsbörsen index OMXS30 med 57,8 %. 12% på en vecka är mycket, men om det stannar där så kommer det bara se ut som ett litet hack i den här kurvan på sikt…

Hade man haft tur/ var duktig att sälja innan den veckan så grattis, grymt jobbat men som många av oss så sålde vi inte innan den här veckan. Då avvaktar man och har man mer pengar att stoppa in så är det bra köpläge nu, eller om man tror på mer nedgång så avvaktar man och köper mer när det gått ner ännu mer.

Man vet aldrig när varken topparna eller dalarna kommer, men ju mer kunskap du har, desto större chans att tajma bra. Nu finns det de som tror på en vändning snart men även de som tror på ytterligare nedgång, vissa tror 10% till, vissa tror 20%.

Är du långsiktigt, vilket du bör vara om du är inne på börsen så sitt still i båten. Har du pengar att handla mer för, antigen nu eller när/om det går ner mer.

Och som jag sagt tidigare, all trading sker på egen risk…

Vill du komma igång men känner dig osäker så börja med små summor?

https://click.adrecord.com/?c=32250&p=836
(Direktlänk till Avanza)

Som lite plåster på såren så hoppade jag på powercell som rusade kraftigt och lyckades göra en liten vinst där ? (samhällsbyggnadsbo gick minus igår men sålde den på plus totalt)

Lämna ett svar