Kom igång efter semestern, men ta det lugnt!

För mig flyter det på bra med mycket träning. Igår joggade jag med två ungdomar på jobbet. 4,8 km i rätt lugnt tempo men det räckte eftersom jag är ovan. Har ju kört mycket backintervall så det är bra att få lite annan träning också. Jag brukar ha svårt att jogga,  jag vill bara stanna hela tiden! Men igår gick det bättre så det känns skönt 🙂  Idag blir det ett ryggpass, ett stretchingpass och fotbollsträning ikväll 🙂

Det är så naturligt med träning för mig men så är det inte för alla. Många kommer tillbaka efter semestern nu, tyvärr med dåligt samvete för att de inte tränat och för att de ätit/druckit alldeles för onyttigt. Jag brukar resonera så att om man haft kul och en skön sommar så är det värt det! Men många stressar upp sig och är ivriga att komma igång att träna, inte för att de tycker det är kul utan för att de MÅSTE GÅ NER I VIKT. Min uppmaning efter varje sommar och efter varje jul.. TA DET LUGNT!

Hitta något du vill träna och mår bra av. Visst, det kan vara svårt att komma igång även om det är något du ändå trivs med men du ska ändå inte träna nån träning som du avskyr, då kommer du snart att sluta. Det bästa för att bli ”fit” är gym eller någon form av styrketräning så ge det gärna en chans men är det verkligen inte din grej, gör nåt annat istället 🙂

Maten då? Måste du äta hela perfekt direkt? Ju bättre du äter, desto bättre resultat men istället för att stressa upp dig för det och skjuta på det ytterligare en vecka ”Äh jag börjar nästa måndag istället och då går jag all in” så börja NU. Hoppa över bullen till fikat och ta en frukt? Det är en bra start. Imorgon fixar du en god och nyttig frukost istället för en macka. På fredag kan du ta lite extra grönsaker och skippa den feta såsen? I helgen köper du ingen godispåse och istället för en god smoothie?

Ta ett steg i taget OM du tycker det är stressigt och jobbigt att göra allt på en gång.

Vill du ha det uppstyrt så det passar dig, dina förutsättning och dina mål på bästa sätt så finns jag här 🙂 per @ekbjorn.se och det är 20% på alla upplägg veckan ut. ekbjorn.se

 

Lämna ett svar