Fest :)

Igår hade vi överraskningsfest för Martin som fyllt 25 🙂 Först var vi på Prison Island här i stan i två timmar. Vi var tio killar och uppdelade i tre lag. Vårt lag var bäst såklart och vi kom två 😉 Jag Robin och Jimmy. Vi var riktigt tunga så att säga :)Sen var vi hemma hos Martin och förfesta lite innan vi gick till Beer and Burger (heter det så?) och käka och drack öl såklart!
Det är väldigt sällan jag dricker numera. Det var väldigt trevligt igår så det är inget jag ångrar. Men sett ur ett tränings- och hälsoperspektiv så finns bara nackdelar med alkohol. Hur mycket det förstör träningen beror (självklart) på hur ofta och hur mycket man dricker. Efter en rejäl fylla lär träningen bli mer eller mindre lidande nån halv vecka åtminstone. Dagen efter bör du inte träna alls, det förstör mer än det gör nytta men återigen, mängden du dricker har betydelse. Det kan dock vara en god idé att ta sig ut på en promenad eller till och med jogga lite lätt. Hur mycket alkoholen förstör beror även på andra faktorer: Hur du sovit/sover, hur och vad du ätit samma dag och dagen efter, hur mycket vatten du får i dig på kvällen/natten och dagen efter.
Alkohol innehåller mycket kalorier, stänger av fettförbränningen samt minskar testosteronnivåerna. Oftast äter vi ju sämre vid berusat tillstånd och när vi är bakis också…

Jag har varit väldigt nog idag med att dricka mycket vatten. Kosten har varit hyfsad och jag gick en promenad ute i solen förut så jag har ändå skött mig bra 🙂
Vill du få ut maximalt av din träning och vara så hälsosam som möjligt, skippa då alkoholen helt. Tycker du det är värt att dricka ibland så försök göra det bästa av situationen. Var noga med sömnen, kosten samma dag och efter samt se till att inte bli uttorkad.

Lämna ett svar