Det perfekta träningschemat?

Jakten på det perfekta träningsschemat… Många är ute efter att hitta det allra bästa schemat för att bygga muskler och/eller tappa fett. Det finns enormt många sätt att dela upp sin träning. Det viktiga är att hitta ett sätt som passar dig och SOM BLIR AV I LÄNGDEN! 

Det tar tid att bygga muskelmassa och en förutsättning är att fortsätta träna utan längre uppehåll… 

För att bygga muskler ska du givetvis främst styrketräna men om du sen kör bicepscurl med hantel eller stång spelar ingen roll. Inte heller om du tränar ben på tisdagen eller om du tränar ben på lördagen (om du inte festat på fredagen såklart?)

Det finns vissa ”riktlinjer” som kan vara bra att

känna till men med sunt förnuft inom träningen, bra kost och sömn/återhämtning kommer du att komma långt, utan att bekymra dig om du ska köra 8 eller 12 reps i en övning. 

Ska du ”bränna fett” (minska din fettvikt) så behöver du inte träna alls egentligen, det är balans med kost och hur mkt du tränar/rör dig som avgör. Dock finns en stor fördel att fokusera främst på styrketräning även här. Du tappar mer fett i förhållande till muskler då (du behåller eller bygger muskler men tappar fett.

Vill du öka din kaloriförbrukning för att skapa större underskott kan någon form av ”cardio” vara bra men återigen, det är inget som är nödvändigt så länge du skapar tillräckligt underskott.

Tänker du ”bara” på din hälsa så är det viktigast ATT träna, inte exakt vad du tränar. Allra bäst lär vara att träna både nån typ av konditon och nån form av styrketräning. Gärna göra någon typ av fysisk aktivitet varje dag. 

(Kommentera gärna om nån har mer koll på den här biten?) 

Lämna ett svar