Sammanfattning potatisdeff

 
Potatisdeffen är avslutad och här ser ni resultatet:
http://rleander.se – bästa potatisen! 
 
Frågan var om ”man blir tjock av potatis” ? Svaret är nej. 
Jag ska berätta om den här deffen och potatis här men för er som inte vill läsa allt så skriver jag här något som jag skrivit förton gånger tidigare: Se alltid på helheten, dels hur mycket du rör på dig och dels hur du äter i övrigt. Potatis är ett bra och hälsosamt livsmedel. 
 
Jag har alltså ätit ett kilo potatis om dagen i tio dagar i syfte att bevisa att man inte blir tjock av potatis. Jag minskade mitt kroppsfett från 7,8% till 6,6% vilket innebär ca ett kilo fett. Kroppsvikten minskade ett par kilo (tappade vätska också) Självklart kan man gå upp i vikt när man äter potatis men då är de mestadels de andra (framförallt det onyttiga )grejerna du äter/dricker som bidrar till det. 
 
Jag har inte ätit exakt lika från dag till dag men grunden har sett ut så här: En frukost med fil, proteinpulver och proteinmüsli. 4 matlådor/måltider med 250 g potatis i varje, oftast ihop med ägg/äggvita och lite grönsaker men ibland potatis med kyckling eller lax och lite god sås till. innan träning aminosyror och efter träning gainer (yes de går alldels utmärkt att ta gainer även på deff?
Till kvällsmål har jag oftast ätit kvarg blandat med proteinpulver och fun light. 
 

 
Det har inte varit jobbigt förutom lite sötsug som jag alltid får på deff. När jag ätit på jobbet eller varit iväg har jag ätit maten kall vilket inte är jättegott men inte äckligt heller. Jag gillat inte uppvärmd potatis om jag inte värmer den i stekpannan. När jag ätit hemma har de varit gott ☺️ Första dagarna kokade jag potatisen sen jag har mest kört i ugnen. Mums! 
 
Potatis är bra både om du ska gå ner i vikt, tränar för prestation, bygga muskelmassa eller om du ”bara” vill vara mer hälsosam. 
 
Potatis innehåller ca 16 g kolhydrater per 100 g. Det är lika mycket kolhydrater som ynka ca 20 g godis innehåller. Dock innehåller potatisen bra kolhydrater plus massa bra vitaminer och mineraler och fibrer ☺️ ät gärna skalet, de innehåller mycket antioxidanter. 
 
Trots deff så har jag känt mig stark på gymmet. Potatis innehåller mycket kalium vilket iinnebär lite extra ”tryck” på gymmet ?
 
För er som läst så här lång så vill jag erbjuda er läsare 20% (ordinarie pris 1249kr) på Ekbjörn tvåveckors special-hälsoboost-super-dietupplägg (som självklart innehåller en del potatis ?) 
Det enda ni behöver göra när ni bestöller det av mig är att skriva att du läst bloggen☺️ Detta erbjudande gäller hela den här helgen. 
 Ekbjörn onlinecoach Facebook . per@ekbjorn.se – mejl ?
 Ekbjorm.se -hemsida

2 kommentarer

Lämna ett svar