Det tar tid…

Alla vill ha snabba resultat. Det är inget konstigt men tyvärr tar det tid att bygga muskler. Jag har tränat i 14 år typ. Jag hade förmodligen kunnat bygga lika mycket muskler på ”bara” halva tiden eller lite mer om jag gjort allt rätt med kosten från början, om jag inte spelat massa fotboll, om jag inte deffat så många gånger och om jag inte festat. Men nu har jag gjort allt det och det är saker jag tyckt varit kul så det är inget jag ångrar. Det jag vill komma fram till är att det tar tid att bygga muskler. 
 
Om allt görs rätt under perfekta omständigheter (vilket nästan är omöjligt att göra hela tiden året runt) så går de endast att lägga på sig sex gram torr muskelmassa om dagen, vilket innebär 20 gram muskelmassa(muskler innehåller mycket vatten) 
 
jag för tolv år sen. Uppumpad i mitt pojkrum. 
Jag på semester 2005. Förhoppningsvis i början av semestern för jag är skrämande blek där…
Jag 2009
Jag 2011
Jag 2014
 
Nu nu har min form och vikt hela tiden förändrats under åren men i snitt har jag ökat ett par kilo muskelmassa per år. 
 
Nu vill förmodligen 90% av er som läser ha snabba resultat till sommarn. Det är sex veckor kvar till juni. Det går att ”fixa till formen” på sex veckor och de ska ni självklart göra om ni vill de men försök ändå att lära er att se träningen på lång sikt. och framförallt gör det till en livsstil. Det är mycket mer hälsosamt än att ni ska hetsa er i form till sommaren och sen strunta i att träna. 
Om ni gör någon idiotdiet nu för att komma i form så kommer ni dels att må dåligt fysisk och psykiskt och ni kommer att tappa muskelmasa och därför gå upp de ni tappa direkt nät ni börja leva ”normalt” . Om ni istället tar de lugnt, dra ner på godsaker, äter lite bättre och tränar lite bättre samt har tålamod så kommer ni att få bättre form, må bättre och sen få mer varaktiga resultat. 
 
Tro på dig själv! 
 
Som jag skrivit om massa gånger innan så är stress väldigt negativt för formen. Både när de gäller att bygga muskler och komma i form. 
I sommar är de för många svårt att hålla igång och träna men mitt hetaste tips är att inte sluta helt för att de är sommar. Ta nån vecka uppehåll och ”unna er” lite extra men sen kom igång att träna. Ni behöver kanske inte träna lika mycket som ni gör nu men försök ändå att köra några pass i vecKan. Ni kommer att må bättre och ni kommer framförallt att tacka er själva i höst när det är dags att börja träna hårt igen… 
 
Sen finns det hjälp att få med både både kostschema och PTpass av mig 🙂 kom dock ihåg, även att jag är duktig så är det ni som gör jobbet och jag hjälper till… 
 
Muskelbygget.se
 

Lämna ett svar