Benträning!

Benträning. Vad tänker ni då? De flesta tjejer tänker nog att de vill träna upp sin rumpa och vi killar tänker antingen att det är väldigt jobbigt eller väldigt kul, men jobbigt. Att träna ben ÄR jobbigare än att träna resten av kroppen och de beror på att det är större muskler. Men för er som gillar de vet hur skönt det är, både under passet , efter och dagen efter när man kan njuta av träningsvärken! För er som inte gillar att träna ben så ge det en chans, de kommer att kännas bra när ni kommer in i det och märker resultat. 
Hacklift – en bra övning för framsida lår och rumpa. 
Tjejer har på senare år blivit mycket bättre på att träna rumpa och lår, de har blivit bättre generellt på att träna då de insätt att de tar tid att bygga muskler och att man inte blir för stor så fort man tränar tungt. De krävs att träna tungt för att bygga muskler på bästa sätt och rumpan och låren är muskler även det. Här har vi killar faktiskt en del att lära av tjejerna!
 
Som jag skrev så behöver inte ni tjejer vara rädda för att få för stora muskler men ni kan ändå tänka på att inte pressa framsida och insida lår lika mycket som ni tränar  baksida och rumpa eftersom framsida tränas oftast när du kör rumpa och framsida lår ger mer volym till låren än baksida gör eftersom det är större muskler. Att träna insida i hopp om att bränna fett där funkar tyvärr inte. Det går fortfarande inte att punktbränna fett. Om ni tränar mycket insida lår så växer musklerna som sitter där, så enkelt är det. 
Glöm inte vaderna… 
 
 Rumpan består av kroppens största muskel samt en del småmuskler. Låren kan man dela in i baksida, framsida och insida där varje del består av ett antal olika muskler. Sen får ni inte glömma vaderna heller som består av en inre och en yttre muskel. För att inte krångla till det så kommer jag inte att nämna namnen på alla dessa muskler i det här inlägget och jag kommer inte heller skriva om alla dessa musklers funktion. Bara lite kort. Den inre vadmuskeln aktiveras främst när du kör sittande vadpress och de yttre när du tränar vader med utsträckt ben . Vaden aktiveras även när du tränar baksida lår och en del vid basövningar som marklyft och knäböj. 
 
Något som vi killar generellt behöver bli bättre på är att träna baksida lår. precis som det är viktigt att få balans mellan musklerna på framsidan och baksidan av överkroppen , biceps och triceps så är det även viktigt i låren, både för att det ser bättre ut och för att minska skaderisken. 
 
Måste man träna knäböj för att bygga em bra rumpa och lår då? Nej absolut inte men om man behärskar tekniken och gillar knäböj så tycker jag man ska köra det eftersom det är en väldigt bra övning som aktiverar främst rumpa och framsida lår. bra alternativ är benpress, hacklift och utfall. 
 
Kör hårt men se till att alltid vara ordentligt uppvärmd och att utföra övningar med rätt teknik. Lycka till 🙂

Lämna ett svar