Hur ”kan” jag äta massa skräp?

Sitter i solen på min balkong på Hästskogatan. Det är ingen Thailandsvärme direkt men ändå skönt i solen. Älskar när det är sol men det gör vi nog lite till mans (fantastiskt uttryck!) 
 
Idag är sån här dag då jag inte måste göra nåt. Jag bör fixa lite i lägisen men det är ingen panik med och jag tar lite i taget. Ikväll ska jag på fest hos Anna. Nykter. Så det är inget stress varken innan eller efter passet. Jag har sagt det förut men säger det igen. Undvik stress i möjligaste mån och särskilt i samband med träningen!
 
Men för er som stör er på att jag knappt jobbar så kan jag berätta att på måndag, tisdag och onsdag ska jag jobba. Då ska jag gå introduktion på mitt nya jobb 🙂

Dagens PWO-meal. http://muskelbygget.se/cyclocreation455g-p-464.html?cPath=64, kaffe, ostfrallor, riskakor med nutella, ballerinakex och en after eight 🙂
 
Normalt sett kör jag skumgodis cirka en halvtimme innan passet men det här blir lite högre GI på så det blir cirka en timme innan passet. Kanske ska skriva lite mer om GI nån dag? Glykemiskt index.
 
Jag har fortfarande inte bestämt vart jag ska träna men idag ska jag iaf köpa enmånadskort på World Class så det blir en månad där iaf. Idag blir det rygg…
 
Jag antar att många av er undrar varför jag äter så mycket godsaker/skräp och om det verkligen är bra?
Jag ska försöka förklara på ett så enkelt sätt som möjligt. 
 
Just nu är jag på bulk, dvs att jag bygger muskelmassa. Det som krävs då är att jag äter mer än jag förbrukar. Jag ligger på kaloriöverskott. Jag kommer även att lägga på mig lite fett. Jag måste även få i mig tillräckligt med protein. Jag ligger på ca 250 gram om dagen men räknar inte exakt. Jag räknar inte heller kalorier men behöver nog cirka 3000 kalorier om dagen för att ligga på kaloribalans. För att bygga muskelmassa så behöver alltså mer än 3000 kcal. Jag kanske ligger på 3500 kcal nu en dag då jag tränar. De dagar jag inte tränar så behövs inte ligga mycket kalorier som ni säkert förstår. Så länge jag får i mig tillräckligt med protein och äter bra näringsrik mat så kan jag, utöver det, äta en del skräp. Säg att jag äter cirka 2500 kcal från bra mat så är det ”ok” att fylla upp sista med godis/kakor osv. Jag skulle givetvis kunna äta 3500 kcal bara från bra mat men för mig som inte gillar att äta så stora portioner så skulle de vara jobbigare och inte alls lika gått och förmodligen så skulle de inte ge så mycket extra. 
 
En kompis bad mig göra en lista på bra råvaror och här kommer en lista 🙂
 
* Protein: Kött, fisk, kyckling, kesella, keso, skaldjur, ägg och proteinpulver, aminosyror. Även havregryn mm innehåller protein men inte i samma mängd
 
* Kolhydrater: De kolhydrater som inte intas i samband med träning bör komma ifrån: Ris, pasta, potatis, havregryn, frukt osv. De kolhydrater som tas i samband med träning får gärna vara lite snabbare (högre GI) och då funkar vitt bröd, skumgodis och riskakor. Tänk dock på att om du deffar så bör du hålla ner på sånt. 
 
* Fett: Fet fisk, rapsolja, olivolja, äggula, mandlar, nötter, avokado
 
* Vitaminer, mineraler och antioxidanter: Bär, frukt och grönsaker. Tänk på att frukt innehåller en hel del kolhydrater. 
 
Finns säkert bra saker som jag glömt på listan. Kommentera gärna bloggen om det är något 🙂
 
Mjölk tycker ja är ett bra livsmedel om man nu tål det. Det innehåller både kolhydrater, protein och många näringsämnen. Bra mellanmål är även bars: http://muskelbygget.se/barsnotter-c-58.html
Detta har jag oxå sagt många gånger men det är så grundläggande: För att gå upp i vikt måste man äta mer än man förbrukar och för att gå ner i vikt måste man äta mindre än man förbrukar. Det är så enkelt. I teorin.
Det går alltså att äta lite onyttigt även om man deffar, så länge man ligger på kaloriunderskott. Det är inte optimat men det går alltså! Snälla lär er det 🙂
 

2 kommentarer

Lämna ett svar