Defftävling

Alanya 2011. Om en vecka åker vi igen. 8 jävla retards är vi den här gången! 
 
Mycket jobba den här veckan samt en ”tävling” att vinna 🙂 Jag hade 7,5 % BF i lördags och Danne hade 7,0 (tror ja det va?) så nu är det frågan vem som kommer kunna komma ner lägst på en vecka! Han har lite försprång men jag har fördelen att jag är i början på deffen och då går man alltid ner fortare. 
 
Grunden när man deffar är ALLTID att ligga på kaloriunderskott. Att äta MINDRE mängd kcal än man förbrukar. Då går man ner i fett. Sen går det inte gå ner hur mycket fett som helst på en vecka vad man än gör. Det går att rasa säkert 5 kg i vikt om man slutar äta men då är det muskler och annat som försvinner oxå och det är dumt. 
 
Så nu kommer jag då ligga på kaloriunderskott genom att äta lite mindre och röra mer på mig (promenader). Kom ihåg att det är ALLTID viktigt att få i sig mycket protein vid diet för att inte tappa muskelmassa. Jag brukar alltid rekommendera att ”deffa lugnt”. Det måste ta lite tid annars tappar man muskelmassa. Sen brukar ja rekommendera fettförbrännare först när man deffat en tid och har svårt att fortsätta tappa fett (alltid lättast i början som sagt).
 
Men nu är det lite undantag för mig så nu är det hårdeff som gäller 🙂  Detta innebär då träning som vanligt, promenad, mindre godsaker och lite mindre mängd mat. Sen utöver det kör jag en del fettförbrännare sen alla dessa smågrejer för att öka fettförbränningen/ämnesomsättningen liiiiiiite till:
 
Många bäckar små…
 
Ingefära, C-vitamin, vitlök, chili, Isvatten, grönt te…
 
 Att hoppa över ”den där kakan” när du deffar gör större skillnad än att ta massor som ökar fettförbränningen. Dock går det att äta en kaka eller något annat gott även på deffen sålänge du hamnar på tillräckligt kaloriunderskott. Återigen- kosten, träningen, vila/återhämtning i första hand!

2 kommentarer

Lämna ett svar