Antal reps?

Ett jävla tjat om kvarg här kan tyckas men kvarg är något väldigt bra o då får man räkna med det 🙂 Köpte 16 kg kvarg idag när jag var i Västervik med stödkompis. Det är så olika det där hur mycket man köper…
 
Ladda dosetten nyss och det är alltid lika kul. Extra kul när jag börjar med testohöjare idag och vissa piller är ROSA. Helt fantastiskt!  Morgonvikten är nu ca 84 kg men nu kommer jag nog gå upp säkert 2 kg på nån vecka när jag börjar med både kreatin och med testohöjare imorn. 
 
Gårdagens pump i biceps. Kameran är åt helvete och ska lämnas in nångång så snart som möjligt…
 
Idag har jag tränat baksida lår och vader på WAHK. Imorgon (idag) blir det framsida lår och kanske något mer på TH. 
 
Hur många reps ska man köra!?

”Normalt” brukar man säga att 8-12 reps mest bygger muskler, och då bör man ha lite kortare vila mellan seten, cirka en minut.. Men kör man en riktigt tung övning som benpress t.ex är det i princip en fysisk omöjlighet att ha så kort vila, om man inte vill avlida! De flesta set kör jag 8-12 reps, men ibland fler och ibland färre!

4-6 reps sägs vara det bästa för att öka styrkan och då har man i regel lite längre vila mellan seten.
Färre reps än så kör man om man vill bli stark i att ”maxa” något, och då krävs ännu längre vila. Viktigt att vara extra bra uppvärmd då för det sliter mycket på kroppen. Så tunga lyft kräver oxå lite längre återhämtning.

Fler än 12 reps ökar mest muskeluthålligheten och används även när man ”banar in” en övning, dvs lär sig en ny övning! Eller om man varit borta från träningen en längre tid och börjar igen, viktigt att börja lugnt då!
Och återigen, många reps formar inte muskeln på något sätt, eller punktförbränner fett, man bygger muskler även vid många reps men inte lika effektivt. 

Vissa delar upp träningen i tyngre och lättare träningsperioder då de i den tyngre kör just tyngre vikter med färre reps, det passar en del, men själv varierar jag från pass till pass! Prova dig fram vad som passar dig bäst 🙂 

Kom ihåg att lyfta rätt, speciellt om du tränar tungt! 

Lyfttekniken är viktig och det är då de är bra med personlig tränare 😉

 

Lämna ett svar