Veckan innan tävling…

Fram till 6-12 veckor innan tävling, beroende på hur länge man behöver deffa, handlar det mest ”bara” om att lägga på sig muskelmassa. På rätt ställen så man har symmetri mellan de olika muskelgrupperna. Sedan gäller det att lära sig posera. Och att få bort underhudsfett samtidigt som man bibehåller så mycket muskelmassa som möjligt. 2 veckor innan tävling blir det mer komplicerat. I mitt fall blir det en vecka innan eftersom det är första gången jag gör det här så vet vi inte riktigt hur jag reagerar på tömning och fyllning. Jag kan inte så mycket om det här men får hjälp av Kim Lindman som säger precis vad jag ska göra. Tack, det uppskattas väldigt mycket!

Nu handlar det om att först tömma kroppen på kolisar för att sedan fylla på. Kolhydraterna lagras i musklerna i form av glykogen och om man har mycket kolisar i musklerna ser musklerna större ut. Sedan handlar det om att få bort vätska mellan huden och musklerna för att musklerna ska synas så tydligt som möjligt. Dessutom behöver jag sola mycket för ju brunare jag är desto bättre kommer det se ut.

Från och med söndag kommer jag börja salta all mat, dricka salt med vatten några gånger om dagen och dricka 10(!) liter vatten om dagen! Jag kommer samla på mig massa vatten och bli i sämre form än innan. Men detta är för att sedan kunna få bort så mycket vätska som möjligt. Från och med söndag kommer jag även att ta bort kolhdraterna i maten i storta sett helt. Under 40 gram om dagen kommer jag ligga och det är vääääldigt lågt! Blir tungt att träna söndag och måndag… tisdag och onsdag blir inget gym utan bara cardioträning. Proteinintaget kommer vara ca 200 gram om dagen. Nu är det cirka 250 gram. Fettet däremot får jag höja en aning och kommer ligga på ca 100 gram fett drygt om dagen. På torsdag åker jag till Göteborg och när jag kommer fram dit får jag börja fylla på med kolisar 🙂 Massor med kolisar torsdagkväll, hela fredagen och lördag fram till tävling! Kommer bli mycket potatis eftersom det innehåller mycket kalium som ger bra tryck!

Kommer nog fan tröttna på vatten.. Men efter tävlingen då jag inte druckit nåt på ett dygn typ kommer jag nog vara sugen på det igen 🙂

Lämna ett svar