2 veckor kvar!!!

 Varför träna i flera år för att få bra resultat när man kan läsa expressen och följa tipsen och de räcker med två veckor!?

Alltså…

Igår blev en riktig lågkolhydratsdag. Här tonfisk, ägg och ”wokisar”

Idag däremot hade jag lite ätardag/påfyllningsdag. Eftersom jag tränade ben idag så passade det bra att fylla på med lite extra kolisar idag. Skönt benpass för övrigt.

Jävigt smaskig PWO-fika. Några piller till är ju aldrig fel heller :p

Fyllde på med gainer efter passet idag. Lite konstigt under deff kan tyckas. Men eftersom jag förbrukar mer på benpasset o eftersom benen är mina sämsta muskelgrupper så passade de bra. Dessuom ”drar de igång” förbränningen lite om man tar en dag då man äter lite mer om man ätit lite mindre under en tid. En annan fördel med kolisar direkt efter träningen är för immunförsvaret. Men generellt tycker jag man bör avstå från gainer under deff under ”normala” omständigheter. Ha gärna en äterdag ibland  men överdriv den inte.. Fy fan för fläsk!

Nu blir det promenad sen sova. Imorgon ska jag upp vid sex och gå en promenad innan jobbet (07,30). På eftermiddagen blir det en promenad med stödkompis sen kör jag nog ett cardiopass/vadpass på kvällen. Jag älskar det här 🙂

Frisk?

5 kommentarer

  1. Måste börja med att tacka för en mycket underhållande och välskriven blogg!
    Tänkte bara fråga en sak om PWO-shake under deff, du föredrar alltså enbart protein direkt efter? Oavsett vad man käkar efter träningen (i matform). Middagen som ligger en/två timmar efter träningen brukar nämligen vara ganska kolhydratssnål!
    Har letat som en galning och läst, men alla skriver olika. Så tänkte att jag skulle skaffa mig ett sista ord av dig!

  2. Tack!
    PWO-shake är den shake du tar innan passet, men efter passet föredrar jag protein MEN i vissa fall kan en gainer vara att föredra. Jag kör som sagt normalt sett bara protein eller aminosyror efter men då äter jag inom en timme efter passet. I ditt fall, då du äter 1-2 timmr efter och relativt lite kolisar kan det vara läge att ta gainer istället. Eller en blandning av protein och gainer kanske? Det viktiga är att du inte överskrider din "kolhydratsbudget" så att säga under dagen. Jag t.ex ligger normalt på ca 200 kolisar på en dag under deff. Varför man brukar föredra att få i sig sina kolisar från mat istället för gainer under deffen är dels för att de mättar bättre (många blir hungriga under deffen) och dels för att under deffen får du i dig värre näringsämnen och då är det bättre med fast föda än gainer. Är du med lite på hur jag menar? Som sagt, i ditt fall kan de vara bättre att du tar gainer om du äter så pass lång tid efter passet, så länge du inte får i dig för mycket kolhydrater totalt under dagen. Sen vet jag inte hur din dag i övrigt ser ut? har du ett fysiskt arbete ohc/eller rör dig mycket i övrigt så har du högre förbränning o behöver mer kolhydrater. Allt handlar om helheten, hur mycket du rör dig och vad/hur mycket du rör i övrgt. Sorry att svaret blev lite långt men svårt att ge något kort svar 🙂
    Lycka till!

Lämna ett svar