Godis på träningen!?

Imorse blev det drygt 30 minuter promenad. Sen vid typ 15 tränade jag rygg och biceps. Efter fyllde jag på med en proteindrink och skumbananer med nutella! Snart ska jag ner och köra mage och lite vader. Blir kortare pass.
Eftersom jag kör dubbla pass idag så fyller jag på med hyfsat mycket kolisar, trots att jag deffar. Mer träning = äta mer kolisar.
 
Hantelrodd – en bra ryggövning. Här är när jag tränade på Exhale.
 
Varför äter jag då skumbananer och nutella efter träningen? Blir man inte tjock av godis? 😉
 
Nej tjock blir man om man äter mer än man förbrukar under en längre tid. Kaloriöverskott. Det går att går ner fettvikt även om man äter ”onyttigt” . Ni minns min pizzadeff i april? En pizza och en cola om dagen (+ protein o sånt därimellan) 10 dagar på raken och jag minskade ändå i fett. Man måste ALLTID se till helheten hur, vad och hur mycket man äter och hur mycket man förbrukar. Det handlar om balans mellan allt.
 
Men åter till skumbananerna. Jag tror de flesta har rätt bra koll på att man ska äta kolisar som är långsamma/medelsnabba. Snabba kolisar höjer blodsockret snabbt och kroppen måste utsöndra mycket insulin vilket ökar inlagringen av fett. Direkt efter träning är dock snabba kolisar bra eftersom man då tömt musklerna på glykogen (inlagrade kolisar) och direkt efter träningen lagras de snabba kolisarna i musklerna lättare.
 
Många dricker gainer efter träning. Det är snabbt protein och snabba kolisar i form av maltodextrin oftast. Maltodextrin är snäppet bättre än skumbananer men skillnaden är förmodigen inte så stor. Nutellan innehåller rätt mycket fett och mängden skumbananer bör vara större än mängden nutella men en liten mängd fett direkt efter passet kan vara fördelaktigt för testosteronproduktionen.
 
Om man är som jag, lite godisberoende nu och ändå vill ”skärpa till sig” men ändå ”måste” ha godis så ät det direkt efter passet! Och självklart är det inte några stora mängder vi pratar om här. Men de viktigaste, både när det gäller att bygga och att deffa, är att få i dig snabbt protein / aminosyror direkt efter träning. Vassleprotein är att föredra, EAA eller BCAA fungerar oxå men är mer lämpligt att ta innan och eventuellt under passet för att stmulera proteinsyntesen.
 
Hur mycket godis man ”kan” äta beror på hur mycket man tränar, hur man äter i övrigt, hur stor man är blablabla.. Alltid helheten.
 
 

7 kommentarer

  1. Intressant det där med kolisar! Jag kör på lchf nu i en period och experimenterar med träningen. Hoppas att den här kosten ska ge mig bättre resultat då kolhydrater är något som jag är lite rädd för:P Äter jag lite, äter jag mer, äter jag mycket. Känsligt blodsocker I guess:S

  2. Det fungerar bra hittils, har ätit max 10g kolhydrater per dag i snart en veckas tid. Mår svinbra än så länge, ska springa idag och se hur det påverkar!:)
    har läst att man kan träna på 80% av maxpuls utan kolhydrater, ska man träna på högre puls kan man tillsätta mer kolisar före träning. Vi får se hur detta experiment går:D

  3. Blev slöare 4-7 dagen än de 4 första dagarna! haha:)Nu är jag inne på dag 9 och det känns bättre för varje dag. Träningen är väl det som går trögast när musklerna inte är vana att använda fett som bränsle. Ska ge det mer tid! Tänkte springa en runda nu på 8km och jämföra senare…:)

Lämna ett svar