Kreatin för minnet och isvatten för förbränningen

Kreatin är som ni säkert redan förstått ett bra tillskott för både prestation och för ökad muskelmassa. Det finns naturligt i kött och fisk. Eftersom vegetarianer inte äter dessa livsmedel får de inte i sig tillräckligt med kreatin. I en studie från the university of Sydney kom man fram till att kreatin även ökar minnet hos vegetarianer och reaktionstiden för både vegetarianer och icke-vegetarianer.

http://muskelbygget.se/prestationshojande-c-64.html?osCsid=ad3e0be8cf2802123fa782ca6d884b65

Om man dricker isvatten (4 grader) ökar vilometabolismen och man förbränner fler kalorier. Israeliska forskare gav överviktiga 9åriga barn ett glas med isvatten och kom fram till att vilometabolismen ökade med en kilokalori (kcal) i minuten den närmsta timmen. Den normala vilometabolismen är ungefär 1,5 kcal / min. Isvatten är ingen ”magic bullet” mot övervikt men kan alltså hjälpa till lite. Forskarna hittade ungefär samma resultat hos vuxna.

Självklart räcker det inte med att dricka isvatten hela dagarna för att gå ner i vikt, det är fortfarande bra kost och träning som är det viktigaste men något glas isvatten om dagen kan hjälpa till lite under deffen. Samma sak med grönt te, starka kryddor osv, de hjälper lite men många bäckar små…

Lämna ett svar