Ett argt(!) inlägg om bilkörning!

Trafikvett! 

Jag ska inte påstå att jag är perfekt i trafiken. Jag kanske skickar nåt sms ibland när jag kör (FY!) eller skrapar rutorna lite slarvigt så jag inte ser eller kör lite halvsexigt uppe i Stockholm när jag ska byta fil så någon tutar.. MEN jag gör inte detta här och jag blir galen på vissa trafikanter!

* Man ska köra försiktigt när det är dåligt väglag, det är bra, men man ska fan inte köra i 70-80 på en 90-väg om det inte är hallt! Och om det är en trafikkamera behöver man inte bromsa ner till 80, du kan gott köra i 90 eller strax över till och med. Samma sak med 50-väg, det är 50 man ska köra där och inte 30!!!

  Den här skylten betyder INTE samma sak som den här..

* Bilen välter inte i en kurva om du kör normalt. Man behöver inte köra så man nästan stannar innan man svänger! Och om man kör på en liten mindre väg som är kurvig behöver man inte åka och bromsa som en idiot vid minsta lilla sväng, släpp gasen lite bara, det räcker!

* Blinka för helvete! I vissa fall underlättar det väldigt mycket och gör att man slipper stå och vänta…

* Åk inte och gasa och sladda massor! Det är kul att sladda osv när man fått körkort så det är klart man ska göra det, men inte där det är massa folk och speciellt inte där jag är!

* Om man ska köra saktare än 110 km/h på en 110-väg, vilken man helst inte ska, men om man nu måste det så kör för fan i höger fil! Den vänstra filen är den snabba och där är det 110+ som gäller!

Tack!

2 kommentarer

Lämna ett svar