Viktkåthet?

 Bra pump. Mindre bra kamera. What the fuck. Har gått upp lite i vikt nu, och tappat formen lite. Håller ändå rätt ok form.

En portion Berzerk innan träningen för ökad prestation! Uppiggande, mer fokus och ökad pump! Dessutom sticker det i fingrarna eller i öronen :p det är beta-alaninet som gör att de blir så, det är inget farligt även om man kan tro det..

Dagens pass:

* 5 set axelpress med hantlar + 5 set hantellyft åt sidan

* 3 set axelpress med Z-stång, smalt och omvänt grepp + 3 set drag till hakan

* 2 set + 2 set Cable Cross 
 
 Finfin fisk flämtade förfan, fick faktiskt flest fel?

Dagens kloka ord: Var inte så viktkåt!

För de flesta av oss som tränar på gym handlar det om att bygga en så bra kropp som möjligt. Alltså att lägga på oss muskler. Vi vill oxå vara så starka som möjligt, men jag tror ändå att de viktigaste är att bygga muskler så effektivt som möjligt. För att bygga muskler effektivt ska vi träna tungt, men många av oss skulle få bättre resultat av att sänka vikterna lite – jag vet, det ser inte lika coolt ut 🙁 men det är bättre att använda en vikt som man kan kontrollera och kan träna med så man får maximal kontakt med de muskler som tränas.

Jag har tränat tölv år och är fortfarande viktkåt ibland. Inte lika mycket som förr dock. I axelpress med hantlar tex brukar jag tränar på 41 eller 44 kg (brukar nöjt skriva på bloggen hur tungt jag tränar i just den övningen)
Idag hade jag 34 kg. Men körde övningen mer kontrollerat och fick bättre kontakt vilket förmodligen innebär att de gav mer… 🙂

Slutsats: Vill du vara så stark som möjligt ska du självklart använda riktigt tunga vikter och ”fuska” lite med gott samvete (bara tänk på att skaderisken ökar om du tränar riktigt tungt) Vill du bygga muskler så effekitvt som möjligt så bör du förmodligen sänka vikterna något så du får bättre kontakt. Du ska fortfarande träna tungt men kunnna kontrollerna vikten. Det är inte fel att fuska lite ibland eller ha perioder då du har tyngre vikter, men jag tror att de är bäst att mestadels träna så du får maximal kontakt.

För er tjejer gäller oftast de omvända, ni tränar med för lätta vikter och de beror oftast på att ni är för rädda för att få för stora muskler och att ni tror att ni formar musklerna mer om ni tränar lätt. Nu menar jag inte att de är något fel att tro de, är fan inte så lätt att veta och jag trodde precis likadant förr. Men tänk på, det tar lång tid att bygga muskler och ni kommer märka om ni är på väg att få för mycket muskler. Visst, de ger att träna lätt oxå men tar mycket längre tid att få samma resultat som när ni tränar tungt 🙂

Killar/män – träna med lättare vikter!
Tjejer/kvinnor – tränar med tyngre vikter!

 ” Men hur fan ska jag träna då!? ”

3 kommentarer

  1. Jag tar också preworkout med beta-alanin men på mig sticker det i hela ansiktet och i händerna..

    Men jag gillar den stickande/killande känslan! 😉

    Intressant det där med citrusfrukter också!

    Mvh

  2. ok, ja de är vanligt oxå! Det är svårt att ge ett kort svar på det, men mejla gärna o berätta lite mer om dig själv (du får fortfarande vara anonym om du vill) så är det lättare för mig att beskriva hur du ska träna.

Lämna ett svar