Hjälp till tjejer/kvinnor och lite till er andra med då ;)

Det här är inget påhopp, de här skriver jag för er tjejer för att hjälpa er 🙂

Man kan inte forma en muskel på annat sätt än att man bygger muskler eller bränner fett! Man kan inte träna så muskeln blir längre eller något liknande. Om man bränner fett så syns musklerna bättre. För att bränna fett gäller det att äta rätt och att gärna träna någon form av cardioträning – promenad, jogga, cykla, dansa, stepmaskin eller något annan form av träning man tycker är kul.

 

Om man bygger muskler så blir musklerna större helt enkelt. Att träna med lättare vikter bygger muskler, men inte lika effektivt som att träna med tyngre vikter. Dessutom så bränner du mer kalorier om du tränar tungt och hårt än om du tränar lätt. Och återigen tjejer, ni behöver inte vara rädda för att få för stora muskler, de tar tid att bygga muskler och ni kommer märka om de börjar bli för stora…

* Träna tungt på gymmet . Men viktigt att träna rätt så du inte skadar dig eller blir övertränad.. då är det bra att ha en PT 😉

 En PT kan vara bra att ha 🙂   (Jag fick nog inte jobbet på World Class i Lkpg och vill gärna ha några klienter att träna)

* Träna någon form av cardioträning. Promenader är bra för fettförbränningen men om du även ska få kondition så krävs träning där du får upp pulsen lite högre. Hitta den träningsform du trivs bäst med!

* Ät bra – Här är jättesvårt att skriva något kort om hur man ska äta. Men ska försöka med några grundläggande tips.

* Dra ner på godsaker som kakor, godis, chips, alkohol mm – självklart för de flesta. Men i små mängder ibland om ni sköter er i övrigt så kan ni gott unna er ibland och gör de då med gott samvete!

* Ät mycket protein. Viktigt både när de gäller att bygga muskler och bränna fett. Kött, fisk, kyckling, ägg, skaldjur, keso, lättkesella och proteinpulver.

* Ät bra fetter. Fet fisk, rapsolja, nötter, mandlar, avokado

* Ät rätt kolhydrater. Även om ni ska ner i vikt behöver ni inte ta bort ris, pasta och potatis mm helt men förmodligen dra ner på sånt. Mängden kolhydrater man behöver äta är väldigt individuell. Det beror bland annat på hur mycket muskler man har, hur mycket man rör på sig i övrigt, gener, hur mycket du tränar osv. Ät största delen av kolisarna tidigt på dagen och runt träning och minska på dem så mycket som möjligt på kvällen.

* Ät grönsaker, bär och frukt. Tänk dock på att vissa frukter innehåller rätt mycket kolhydrater.

* Ät inte för lite för då sjunker fettförbränningen, dessutom orkar du inte träna och blir lättare sjuk.


Tänk även på att de är helheten som räknas, allt du äter och allt du rör på dig under hela dygnet.

Och slutligen, låt de ta tid! Du behöver inte gå ner dom där 5 kg på 1 månad. Stressa inte, som jag skrev förra veckan, stressen förstör både hälsan och formen. Ta de lugnt och krångla inte till det. Banta inte, hitta en sundare livstil istället…

Mens sana in corpore sano – ”En sund själ i en sund kropp” är inget man får över en dag direkt

Lämna ett svar