Omega 3

I en studie fick en grupp en blandning med 6% kolhydrater och en grupp fick en blandning med 3% kolhydrater och 12% protein. Den dryck som innehöll både kolhydrater och protein innehöll mindre mängd kalorier men den gruppen orkade ändå cykla längre. Alltså är det en bra idé att dricka en energidryck som både innhåller kolhydrater och protein när det gäller uthållighetsidrotter.

En kvinna behöver 3 gram omega 3- fett om dagen för att få fullt skydd mot dolda inflammationer som är orsak til många sjukdomar. Omega 3 finns i :

* 125 gram lax = 4 gram omega 3

* 1 tsk linfröolja = 2,1 gram omega 3

* 6 halva valnötter (och förmodligen 3 hela då!?) = 0,9 gram omega 3

* 3 kapslar omega 3 = 2 gram omega 3

* 1 msk rapsolja = 1,3 gram omega 3

* 50 gram rökt makrill = 3,2 gram omega 3

Omega 3

Omega-3 & 6 är essentiella fleromättade fettsyror som hjälper till att hålla oss hälsosamma. Båda har olika uppgifter men delar flera egenskaper. Problemet vi har idag är fördelningen mellan fettsyrorna. I dagens samhälle konsumeras för mycket Omega-6. Den perfekta ration mellan Omega-3 och Omega-6 är omdiskuterad. För enkelhetens skull  säger vi att 1:1 är ideellt.  Med all snabbmat och godis vi äter idag får vi i oss stora mängder Omega-6 och inte tillräckligt med Omega-3. I Sverige är snittet ca 1:20. Det betyder att vi äter 20 gånger mer Omega-6 fett som har inflammatoriska effekter. För att mår bättre måste vi höja intaget av den antiinflammatoriska fettsyran Omega-3.

Det är bra att äta lax ofta…

Omega 3 för ökad fettförbränning

Genom att äta bra fetter som mjuknar upp cellmembranen kommer näring lättare in och förbräns i cellen. Det gör att din kropp fungerar bättre genom att bland annat förbättra metabolismen. Det betyder att kroppen bryter ner och använder näringsämnen i blodet snabbare vilket leder till bättre förbränning och minskad inlagring av oönskat fett. Ät gärna lite extra omega 3 vid hård träning och vid deff eftersom antalet fria radikaler ökar då.

Men om du inte vill äta lax eller någon annan fet fisk varje dag så är omega 3 kapslar ett bra alternativ. http://muskelbygget.se/omega3strength-p-171.html?cPath=67

Lämna ett svar