Vad är det med mina pattar nu då!?

Jobbat hela helgen så skönt att vara ledig nu. Har haft 4 veckor då jag jobbat väldigt mycket så skönt med några veckor nu då jag bara ska jobba 2-3 dagar. Nästa vecka är det lite ”specialjobb” på tisdagen som jag ser fram emot, återkommer om det senare 🙂

Övertränade pecs?!

I Lördagskväll efter jobbet blev det bröst och lite axlar. Börjde med tung bänkpress (120kg) och fick ont i bröstet! Kändes som när man får bra tryck men för bra så det gjorde ont :S Tror jag gått ut för hårt i jakten på 150kg och blivit övertränad.. hantelpress och CC gick bra dock så helt ok pass förutom bänken då. Kommer nog vila bröst helt i veckan och överväger faktiskt att strunta i bänken, blir som vanligt, jag kör bänk en månad cirka sedan ger upp 😀 ” Vad var det jag sa ”
Tänk på att riktigt tunga vikter sliter mer och särskilt då du inte är van vid det. En annan anledning för mig att strunta i bröst (och bara kör övre) är att brösten börja se för köttiga ut nu (i förhållande till axlarna). Större bröst = visuellt mindre axlar! Större nedre bröst = visuellt mindre övrebröst. Och som alltid, axlarna är viktigast!

Marklyft

Igår tränade jag bara mage innan jobbet. Idag var jag och tränade med PG och Robin och körde marklyft för första gången på mycket länge! Hade en period på cirka ett halvår för 4-5 år sedan då jag tränade marklyft, klarade då 210kg som mest. Idag blev det 140kg*10reps, 150kg*8 reps, 160kg*reps
Hade kanske klarat någon reps till men vill inte gå ut för hårt.

Marklyft är en bra övning men sliter även den på kroppen så man bör inte kör för tungt i den, inte för ofta iaf. Extra viktigt med bra teknik i marklyft så man inte skadar ryggen! Marklyft tar på nästan hela ryggen och även på glutsen och hamstrings, problemet för mig är att det tar på trapsen och jag vill inte ha större traps. Men marklyft nångång ibland bygger ju inga monstertraps direkt så kan nog köra mark nångång då och då iaf 🙂
Sedan tränade jag resten av ryggen samt lite biceps 🙂

Efter dagens ryggpass

Lämna ett svar