Minska godissuget genom att tänka att du äter godiset!

Tanken på en läcker kaka gör oss hungriga och skapar en lust att sätta tänderna i godbiten. Om man däremot föreställer sig att man äter den ena biten efter den andra, får man enligt ny forskning känslan av att vara mätt och forlorar lusten att äta.

Amerikanske forskare lät en grupp försökspersoner föreställa sig att de åt 30 små Non-stop medan en annan grupp skulle föreställa sig att de kastade 30 mynt i en tvättmaskin i en tvättomat (Normalt?! Ja så var det iaf..)
Efteråt visade det sig att den grupp som i tankarna hade ätit godis, bara tog hälften så många Non-stop från en skål jämfört med dem som hade varit på den mentala tvättomaten.

Ett efterföljande försök visade emellertid att tanken bara stiller hungern om man verkligen föreställer sig att man stoppar godsakerna i munnen, tuggar, smakar o sväljer. Om försökspersonerna istället föreställde sig att de la 30 Non-stop i en skål utan att äta dem blev de ännu mer godissugna och åt dubbelt så många av den läckra chokladbitarna.

Det är också viktigt att tänka på rätt livsmedel, ett tankemässigt intag av godis stillar inte sugen efter till exempel ost.

 Det här är jävligt gott, dock inte så bra i för stora mängder… Tänk dig att du äter dessa och du kommer sedan inte äta lika många.. lustigt men så är det tydligen 🙂

Läste för övrigt samma studie i både Illustrerad Vetenskap OCH i Fitness Rx!

http://idaafransson.blogg.se/ Idas blogg, på tal om sötsug 🙂

Lämna ett svar