Supa?

Om alkohol
ALLA vet om det, alkohol är negativt för träningen, det hämmar både fettförbränning och muskelbyggandet. Det är dessutom negativt för hälsan i övrigt på flera olika sätt. Vill man vara riktigt seriös med sin träning ska man självklart inte dricka alls, om man vill få ut maximalt av träningen. Men hur mycket förstör då träningen?

Det är svårt att svara på, går ju inte mäta upp hur många gram muskelmassa man ”tappar” eller exakt hur många gram fett man lägger på sig. Det beror givetvis på hur mycket och hur ofta man dricker.

Det som ”förstör musklerna” mest är att testosteronproduktionen stängs av när man dricker och så länge man har alkohol i kroppen.
När det gäller fettförbränningen så ger alkohol onödiga kcal, så kallade tomma kcal. 1 gram alkohol är 7 kcal. Men det är inte det största problemet efter kroppen inte tar upp alla dessa kcal, det största problemet är att fettförbränningen, som annars pågår hela tiden, är avstängd under tiden man har alkohol i kroppen.

Vissa hävdar att en fylla förstör 2 veckor träning. Det stämmer INTE kan jag säga, isåfall hade jag haft lika mycket muskler nu som jag hade när jag började träna för 11 år sedan… 
Jag festade mer förr men har festat hela tiden fram till november (vissa perioder mer =sommar och vissa perioder har jag hållt upp längre). Har inte slutat dricka helt nu heller men blir mer sällan. 

nu vet jag inte exakt, men säg att jag skulle byggt upp samma muskelmassa på 7-8år som jag gjort nu på 11 år, om jag ALDRIG festat så hade det inte varit värt det eftersom jag har haft så mycket kul genom åren!

Tycker man det är kul att festa men ändå tränar tycker jag det är upp till var och en om man tycker det är värt att festa för tränings skull. Jag tänker lite att ”sköter man sig i veckorna får man slarva lite i helgerna” Dock är det förmodligen svårt att få ut så mycket av sin träning om man super både fredag och lördag varje helg!
 
 En seriösare sida av mig, bus och fest på kryssning med vänner, underbart!

Avslutningsvis, om man tycker det är kul att dricka och man sköter sig så fortsätt med det. Men som ni förstått: Ju mindre alkohol desta mer muskler och mindre fett.

Några tips för att fyllan inte ska göra lika stor skada:

* Träna ALDRIG dagen efter du druckit (om du druckit mycket) Ta en promenad eller något om du har dåligt samvete, då kanske du piggnar till lite oxå. Finns dock INGET som gör att man blir av med alkoholen i kroppen snabbare.

* Träna inte samma dag, om du nu ”måste” träna samma dag så träna så tidigt på dagen som möjligt

* Drick vatten under kvällen (ja sure att man kommer ihåg det!) innan du lägger dig (ja kanske går att komma ihåg ibland!) och mycket vatten dagen efter (ja det känner man väl förfan att man behöver!)

* Sköt kosten samma dag och dagen efter så gott det går. Jag fixar alltid ordning min kvällsproteindrink och frukostdrink innan jag åker på fest och ibland är jag så überseriös att jag tar med en proteindrink och tar under kvällen… bortkastat eller sparar lite muskler? jag vet inte men känns bättre och det känns dessutom väldigt nördig men är man träningsnörd så är man 🙂

* Drick aldrig den där sista ölen/dricken 😉

Det här inlägget borde jag väl kunna få lite kommentarer på? Please 🙂

 Normalt?! Nej inte direkt men jävligt skoj!

5 kommentarer

Lämna ett svar