Stressa inte..


 
Verkar som om jag kommer ha semester hela veckan, synd ju 😉 Från mina ”vanliga” jobb iaf, träffar ju alltid de som jag är stödkompis åt en gång i veckan samt tränar min klient på gymmet..

Idag njuter jag träningsvärk i benen! Och laddar för övre bröst och axlar i eftermiddag eller kväll.. vi har inte bestämt tid än riktigt.. Om man har semester behöver man inte planera allt exakt! På tal om det så tycker jag många upplevs stressade, visst det är naturligt att vara det ibland men många kanske inte skulle behöva vara så stressade som dom är?? 

 
* Stress ökar utsöndring av kortisol som är katabolt OCH ökar fettinlagringen, mycket dåligt alltså…

Detsamma gäller träningen, många vill se snabba resultat och stressar även där… Tat lugnt, vill man bygga en bra kropp (utan att fuska!) så tar det tid… Låter jobbigt kanske men så är det!

Rom byggdes inte på en dag va?

Det som krävs är hård träning – träna hårt men rätt!

bra kost – Ät bra mat och se till att få i dig tillräckligt med närningsämnen och energi i förhållande till hur mycket just DU behöver!

och tillräckligt med vila och återhämtning – Se till att få tillräckligt med sömn på nätterna och ta gärna en tuppis på dagen 🙂 Vila tillräckligt mellan passen så musklerna hinner återhämta sig!

Ha tålamod – det tar tid som sagt och fler träningspass och set betyder inte mer muskler, överträning leder till att musklerna bara bryts ner…

Kosttillskott, ett psykiskt och fysiskt välmående påverkar även det såklart!

Lämna ett svar