Träningsplanering!

Sista tiden har jag tränat alla muskler ungefär lika mycket (men självklart större musklgrupper flera set än mindre), jag har även tränat överarmar vilket jag inte gjort innan. Mitt upplägg ser olika ut från vecka till vecka men har ungefär sett ut såhär:

* pass 1: Bröst, axlar triceps
* pass 2: Rygg
* pass 3: mage underarmar, biceps
* pass 4: Framsida lår
* pass 5: baksida lår, vader

Nu har jag tänkt att börja prioriteringsträna axlar+övre bröst igen, är ju det som ligger efter mest och benen självklart men dom växer och kommer förmodligen  forsätta växa hyfsat bra ändå. Och upplägget kommer fortsätta att se olika ut från vecka till vecka men jag tänker mig typ såhär:

Mer axlar och övre bröst
*dag 1: Övre bröst, framsida axlar och utsida axlar och mage(mer på övre bröst och framsida axlar)
*dag 2: Rygg
*dag 3: Baksida lår, vader och underarmar
*dag 4: Övre bröst, framsida axlar, utsida axlar och mage (mer på utsida axlar)
*dag 5: vila
*dag 6: Framsida lår
*dag 7: börjar om…

Ungefär så, ändras lite beroende på hur jag jobbar osv, kan även bli dubbla pass vissa dag och då kanske övrebröst+axlar ena gången sen mage andra (orkar träna mage hårdare om det ligger först i passet)
Notera att det bara är 3 dygn mellan varje övrebröst+axlar-pass och det är därför ena passet har mer fkous mpå utsida och ena mer på övrebröst och framsida. Risken för överträning blir således mindre…

Inte överarmar
Överarmsträningen försvinner alltså, eller kanske köra nångång ibland bara, och det beror på att jag har lätt för armar och svårt för axlar och att axlarna är för små i förhållande till armarna!
 More deltoids för fan!

Inte traps
Jag kommer även försöka så gott det går att inte koppla in traps när jag tränar, kommer undvika raka marklyft eller vanliga mark samt att se till att få bra kontakt med utsida och baksida axlar när jag tränar dom då det är lätt att koppla in traps där. Samma anledning där, lätt för att bygga traps och för små axlar till mina traps!

Lämna ett svar