Fettförbränningstips

Blev visst några timmar till jobb idag, fick följa med en klient på hockey och det är ju inte så tråkigt! Tyvärr loosa VH med 1-3 idag..

Är fortfarande ”growing season” för de flesta men vissa kanske börjat sin deff redan eller ska snart göra det och då är det läge för några fettförbränningstips som dessutom är bra för hälsan i övrigt och det är ju viktigt även under growing season eftersom om vi håller oss friska kan vi träna mer och växa mer!

* Grönt te – ökar fettförbränningen och är dessutom bra för hälsan på flera olika sätt, skyddar bland annat mot flera sjukdomar. Intas när som helst under dagen, gärna flera gånger, innan träning eller promenad om man vill det.

* Ingefära – ökar fettförbränningen och skyddar bland annat mot förkyldningar. Ta en klyfta ett par gånger om dagen, ta en extra om du känner att du börjar bli sjuk. Eller om du ínte vill vara lika ”hardcore” så – Du skalar färsk ingefära och skär den i tunna skivor, lägg skivorna i kokande vatten därefter gör te av vattnet. Det går även bra att riva ingefära på rivjärn och tillsätta i en kopp grönt te

 Den som äter störst bit ingefära vinner.
Den som äter störst bit vitlök luktar godast. Eller?

* Vitlök – ökar fettförbränningen och har många andra hälsoegenskaper oxå. Även bra för testoproduktionen. Använd den i matlagning, vitlök är ju även gott!

* Omega 3 fettsyror – ökar fettförbränningen och har även det många andra bra egenskaper, skyddar mot många sjukdomar, tex hjärt och kärlsjukdomar. Finns mest i fet fisk, valnötter, linfrön och rapsolja. Finns även som kosttillskott. Ät fet fisk oftare, elller ta en näve valnötter som mellanmål, eller ta en matsked rapsolja ihop med frukosten, eller strö lite krossade linfrön på filen/gröten.

* Kaffe – ökar fettförbränningen och faktum är att kaffe även skyddar mot vissa sjukdomar trots att det finns vissa negativa saker med kaffe oxå. Jag anser att kaffe är bra, i måttlig mängd. Drick kaffe innan träning/promenad och/eller innan maten, då ökar fettförbränningen. Kaffe på maten hämmar dock fettförbränningen, dessutom är det inte gott! Jag vet att många är kaffepåmaten-lovers och om du är det så fortsätta med det, som allt annat gör det inte så jättestor skillnad.

kaffelover?

3 kommentarer

Lämna ett svar