Myter

Stod en del vettigt i BODY den här gången tycker jag. Flera typ träningsmyter. Tänkte kopiera dom och skriva några egna oxå 🙂

”Eftersom armbågen är en gångjärnsled har det ingen betydelse om du använder ett brett eller smalt grepp i din tricepsträning. Det är därför mycket svårt, för att inte säga omöjligt, att medvetet aktivera det inre eller yttre muskelhuvet genom olika grepp” Det går inte heller att forma tricepsmuskeln med någon speciell övning.

Övningar för ökad bicepstopp ”Hur din muskler ser ut bestäms av din genetik. Vissa har korta muskelfästen, andra långa. En del har fyra rutor på magen, andra har sex (rutor!) Det är inte möjligt att ändra en muskels anatomiska utseende, däremot kan du med målmedveten träning förändra din fysik genom att öka muskelvolymen”
Det går inte heller att träna bara bredden på biceps genom att köra hammercurl. När du tränar hammercurl tränas biceps men även utsidan av underarmen.

Kan stretching motverka träningsvärk? Man vet inte exakt vad träningsvärk beror på men innan har den vanligaste teorin varit att träningsvärk orsakas av små mikroskador som ger upphov till inflammation med smärta som följd. Nyare forskning har istället visat att värken är ett resultat av förstärkning, där muskelfibern svullnar och skapar ett tryck mot närliggande nervtrådar och artärer. Och hur fan skulle stretching kunna göra så det blir bättre!? 🙂

 stretchar lite…

Morgonpromenaderna före frukost var under en tid allmänt ansedda som magiskt fettförbrännande. Det stämmer att man under en period med låga insulin – och blodsockernivåer förbränner mer fett just då, men det finns absolut ingen evidens alla för att man ska förlora mer fett på kroppen över tid bara för att man promenerar före frukost” … ”Men det är iaf tydligt att skillnaden mellan när du skulle förbränna mest fett är relativt obetydlig, även om den skulle finnas”  Men om du tycker om att gå innan frukost så fortsätta med det, men ta aminosyror eller protein innan för att minska muskelförlusten.

Det går INTE att forma en muskel. Man kan träna så att muskeln blir större och man kan förbränna fett så att muskeln syns tydligare. Man kan inte punktförbränna utan fett förbränns från hela kroppen och det tas tyvärr oftast sist från de ställen där man helst vill bli av med fettet…

Man kan inte träna bara övre eller bara undre delen av magen. Ibland känns det mer i övre eller undre delen men man tränar alltid hela.

Lämna ett svar