Mage!

Vältränade magmuskler, något av det viktigaste hos oss som tränar, både killar och tjejer. Det är två saker det handlar om för att få fram det där jävla sexpacket (eller åttapack hos dom som fått den genetiska gåvan!)
Det gäller självklart att träna magmusklerna men sen måste man få bort det där fettet på magen.

De flesta vet vid det här laget att punktförbränning inte fungerar, man tränar alltså inte bort fettet på magen genom att göra situps… tyvärr, det vore ju smidigt! När man bränner fett tas fettet från hela kroppen och det fettet på nedre delen av magen är bland det svåraste att få bort av någon anledning…

Magens muskler består av flera olika muskler och de viktigaste är :

* Rectus abdominis – det är den stora synliga magmuskeln och den böjer bäckenet och stödjer ryggraden.
* Obliques – sneda magmusklerna – sitter i två lagar och ansvarar för att rotera bålen samt att stabilisera den
* Transverse Abdominis – innersta magmuskel – skapar tryck och stabilitet inne i magen. Det är den musklen som jobbar hårdast för att hålla magen platt.

”För att träna inre magmuskel måste man köra magträning på boll eller core (heter det så??) blabla”
Nej, alla dessa muskler tränas i olika grad i alla magövningar.

Eftersom magmusklerna används mycket i vardagen är de väldigt tåliga och därför kan man träna mage lite oftare, 2-3 gånger i veckan (Själv försöker jag köra mage två gånger i veckan och tycker det funkar bra).

Många tränar magen för lätt, ligger och köra ”förtontals” situps, visst ger det men det är inte optimalt för muskeltillväxten, det tränar mest den uthålliga styrkan i magmusklerna. Försök alltså att träna magen tyngre men ändå använd rätt teknik och se till att ha kontakt med musklera.
Tänk på att magmusklerna även aktiveras en hel del vid tunga övningar som knäböj och marklyft.

Det finns många magövningar, mer eller mindre bra. Vissa magövningar kopplar in iliopsoas, höjtböjaren ganska mycket o magen tränas inte lika aktivt. Inget fel med sådana övningar, bara man vet om det.

Mina tre favoritövningar för mage, som främst akiverar magen (fan va smart ju!) är sittande på knä – böj framåt i med rep eller handtag, sen crunches på bänk med rep, sen stående böj åt sidan i CC…

Det är inte fel att ibland köra lite flera reps på magen, men försök att under största delen av magpasset köra tyngre och färre reps!

Att jag har mage att skriva sånt här trams!

Lämna ett svar