Hackliftar på.. och pre-exhaust system!

Hacklift först på schemat idag, först på 180kg sen 3 set på 230! gjorde 6or, 7or typ på det… sen blev det 3 set utfall, 1 set benspark varannat ben.. Sen vader 3 set – tåhäv i smithen sen baksida lår, först liggande lårcurl sen sittande.. Brukar ha svårt att få kontakt med baksida lår i liggande lårcurl men det var lättare idag när jag kört vader innan, det kallas pre exhaust system:

Detta träningssätt går ut på att isolera agonisten (muskeln som ska tränas) genom en eller flera förövningar av dess synergister(muskler som hjälper till). Teorin är att synergisterna ska vara så trötta när det är dags för huvudövningen så att agonisten belastas mer!

Detta är intressant, finns dock risk för att huvudövningen genomförs felaktigt då du ej är starkare än svagaste länken…

När jag ser den här bilden så tänker jag på att många folk underskattar vardagsmotionen! Tänker även på att jag ofta tagit bilen ner till träningshuset istället för att gå som bara tar 5-10minuter… Idag gick jag iaf och ikväll går vi ner om jag ska ner igen 🙂

Lämna ett svar