Fria vikter?

 😀 

SINNESSJUK träningsvärk i biceps idag! Hade ju redan igår sen tränade jag rygg och addera ytterligare träningsvärk.. känner även lite i rygg idag men inte så mycket..

Vilodag idag och börjar med kreatinuppladdning, försöker även äta lite mer och går tunt proppmätt hela tiden idag! På tal om det hittade jag ett kort från vinter 05 när jag lyckades komma upp i 17% bf, på det kortet ser jag riktigt jävla proppmätt ut!

 Jag på gym i Thailand. 2

Köpte en träningstidning på flygplatset i Thailand, Fitness Rx.. intressant: (lite halvsexig översättning)

”Många tränar i Smith-maskin för dom är safe och tillåter större vikter att träna med. En ny studie visade att fri bänkpress aktiverar mittdelen av axlarna mer än träning i smith-maskin på 70 och 90% av RM (1-rep maximum)
Det fanns ingen skillnad i aktivering av bröst och framsida axel-muskulatur.

Smith-maskin kräver en speciell rörelse av stången som ger onormal stress av leder och förmodligen ökar risken för skador. ”

Jag tycker personligen att man främst bör använda sig av fria vikter under ”normala omständigheter” (om man inte har någon skada eller av annan orsak inte klarar av fria vikter) men att smith-maskin och andra maskiner oxå kan användas  som kompliment i träningsschemat.

Hittade många andra nya studier i tidningen och återkommer med de i senare inlägg…

Lämna ett svar