Alkohol…

Idag var vi hos Patrik och grillade och festade lite med folk från jobbet. Riktigt trevligt att träffas även utanför jobbet och de var bra ordnat 🙂 Jag drack ett par öl bara. Angående alkohol så brukar många fråga hur mycket alkohol förstör och svaret på det är ”enkelt” : Det beror på hur mycket du dricker! Och hur ofta. Det är samma sak med ”godsaker” . Hur mycket förstör det?Ju mer du fuskar desto mer förstör det. Borde inte svaret på den frågan vara självklar? Nej det är den inte och det är för att vi ser saker svart eller vitt. Allt eller inget. Bra eller dåligt. Det tycks inte finnas något mittemellan… BALANS återigen.
 

 
”Modern forskning visar att kalorierna från alkohol har mindre förmåga att göra dig fet än kalorier från exempelvis fett eller kolhydrater. Man är inte helt säker på vad det beror på men en teori är att alkoholen ökar kroppstemperaturen och att en del av alkoholens kalorier försvinner som värme. I motsats till vad de flesta tror innehåller vin och ren sprit få kolhydrater (till skillnad från öl, söta likörer och förstås läsken och juicerna som man ofta blandar spriten med). Förbränningen av alkohol i levern prioriteras framför andra ämnen. Detta gör att förbränningen av bland annat fett skjuts upp.  Om man vill gå ner i vikt bör man alltså inte dricka alkohol, oavsett om man räknar kalorier eller kolhydrater i sin kost.
 
Alkohol bryter ned muskelmassa! 

När du dricker alkohol minskar din testosteronproduktion och mer testosteron omvandlas till östrogen i levern. Det sker framför allt om man har ett kontinuerligt drickande under en längre tid, men även efter en tillfällig fylla. Eftersom testosteronet är ett muskelbyggande hormon leder detta till sämre muskeltillväxt och återhämtning. Särskilt skadligt är det om du blir så onykter att du somnar och vaknar upp i exakt samma ställning åtta timmar senare. Normalt sett flyttar man på sig även under sömnen, men alkoholen kan motverka detta.

Huruvida man bör träna dagen efter man drucikt beror också på hur mycket du druckit. Jag skulle aldrig träna en tungt benpass t.ex på dagen efter en reäjl monsterfylla men att träna imorn då jag drack yra föl bara under eftermiddagen ser jag inte som något hinder.

 

 

 

Lämna ett svar