Ett lite argt inlägg om oro ..

Igår var jag och föreläste. Jag pratade om kosten men även en del annat som påverkar träningen och även vår hälsa. Sömn, stress, kosttillskott.
 
 
Tänkte skriva några rader om stress och mina tankar om det. Det är inte stress att ha mycket att göra, det blir stress när vi börjar tänka på hur mycket vi har att göra och framförallt när vi oroar oss för det. Just oron är det som skapar stress ofta känns det som. Den svenska oron som jag kallar det. Jag tror iaf att vi svenskar oroar oss mer än andra. Ibland är det befogat att oroa sig men det är alldels för mycket vi oroar oss för helt i onödan och det skapar stress.
 
Titta bara på folk ute när det kommer lite regn: De småspringer, drar upp trapsen upp över öronen och ser allmänt oroliga/förstörda ut! Visst, man kan bli lite blöt men vafan… Seriöst!
Sen folk som går över ett övergångsställe och småspringer, ta de lugnt, bilarna ska vänta! På tal om bilar, kör gärna försiktigt men här har vi oro om något. Folk kör extremt sakta, speciellt när det ska svänga. Men det värsta är oroon vid fickparkering, dels tar de sjukt lång tid sen ställer folk flera meter ifrån varandra och tar så varje bil tar upp två platser!  Det här var bara några exempel på onödig oro som skapar stress…
”Tänk om jag försover mig” , ”Tänk om ingen gillar min bild på instagram” , ”Tänk om jag inte blie fin i håret när jag klipper mig” osv osv… SLÄPP ORON och skapa mindre stress och MÅ BÄTTRE!
 
 
 

Lämna ett svar