Du förtjänar inte alls att må dåligt idag ☝️

Idag är årets mest bakfulla dag. 
”Man mår som man förtjänar” . Det tycker jag är ett riktigt sopigt uttryck faktiskt. Har man festat och förhoppningsvis haft kul, och förhoppningsvis skött sig, varför ska man då ”förtjäna” att må dåligt?! Man ska väl förtjäna att må bra?! 
De flesta blir mer eller mindre bakis, de är lite individuellt hur bakis du blir sen beror det självklart på hur mycket man dricker. Sen går de att påverka lite. Tyvärr finner sig de flesta i att bli bakis, de tror ju att de ”förtjänat” det. Många blir ynkligà offer också. Jag mår så dåligt… Gör något åt saken då!
Nu tänker jag inte predika om att ni ska dricka mindre eller vad man kan göra innan man börjar drickà eller under tid för de är ju försent nu, åtminstone för den här gången.
• Ingefära/citronvatten – tar nån minut att fixa och kostar nån krona. Det här har flera effekter, dels får du i dig vatten som trots allt är de viktigaste. De är delvis på grund av uttorkning du har ont i huvet. Ingefära har massor positiva egenskaper men de intressanta nu är att det lindrar illamående. Citron har också massa trevliga effekter. Blanda till en sån här NU och drick under hela dagen. 
 
• Resorb – ja helst skulle du druckit det inatt men än är de inte försent att fylla på med dessa viktiga elektrolyter som återställer vätskebalansen och gör att du mår bättre.
 
• Tänk på hur kul du hade igår! Om Du inte hade de så tänk på något annat kul. Gör något kul idag. Träffa de du tycker om.

 

• Precis som alla andra dagar mår man bättre av att äta bra mat. Fisk, grönsaker, bär osv. Omega 3 från lax eller någon annan omega 3-källa lär minska bakfylla lite extra. 
 
• Acceptera inte att du ska må dåligt och ta av dig offerkoftan… 
 
Du andas som bekant ut alkoholen. Borde de inte finnas ett enkelt sätt att få ut den snabbare då? Jo, det är så enkelt som att andas fortare! Exakt hur mycket de går att påverka vet jag inte och de finns nog inte så mkt forsknkng på heller i och med att de verkar vara superhemligt att de går att påverka. Har du festat bör du kanske inte köra ett superhårt pass idag men en promenad eller lätt joggingrunda klarar du allt ?
 
Och slutligen, om du ska festa ikväll med vilket jag vekrligen Tycker du ska så ha det så kul??

Lämna ett svar