börja nu men ta de lugnt!

Nu är det efter Jul och nyår, nu är det tiden som alla pratat om länge. Åtminstone hela december och när man pratat träning kost. Det är nu det ska köras igång. ”2016 ska bli mitt år” . Det tycker jag med, rätt inställning är viktigt men som vanligt nu efter nyår så har jag ett viktigt råd att ge.. Ta det lugnt! 
 
Det innebär dock inte att du ska fortsätta ett tag till med att unna dig och att slappa hela dagarna…
 
Jag tycker verkligen du ska sätta höga mål och tro på dig själv. Du ska även sätta igång NU. ”Nej jag väntar till måndag och unna mig i helgen istället” 
 

 
När du väl kör igång och försöker göra allt perfekt (vad du tror är perfekt, oftast innebär de alldeles för lite mat i förhållande till för hög träningsdos) händer i de flesta fall tre olika saker.
 
• Du blir sjuk. Immunförsvar sänks tillfälligt vid hård träning och om du inte är van vid hård träning och dessutom äter för lite så sänks det ytterligare. 
 
• Du blir skadad. Kroppen är inte van vid den tuffa träningen efter ett längre uppehåll eller en tid med väldigt lite träning. 
 
• Du tröttnar. Du strävar efter att göra allt perfekt och upplever inte att du lyckas och då ger upp.
 
”ibland upplever man att det är kört och man lika gärna kan proppa i sig vad som helst eftersom man ändå förstört allt . Men om man råkar slarva bort 100000 kronor går man väl inte till banken och tar ut resterande pengar och kastar bort dom oxå?” 
 
Om du ”fuskar” lite då och då så är det absolut inte kört, kom ihåg det ☝️
 
 
Vad menar jag då att du skulle göra? 
Gå och träna idag, kör ett lätt pass (om du haft uppehåll flera veckor) . Ät en bra middag. Det räcker så idag. Imorgon, istället för två koppar kaffe och en ostmacka till frukost, ta en kopp kaffe , en frukt eller två och ett par ägg. 
Laga mat istället för färdigmat eller att hoppa över lunchen. Det räcker så. 
Dagen efter, gå till gymmet och träna. Lite hårdare än första passet men håll igen lite. Ta en proteindrink efter passet. Laga mat. Gör en fruktsallad istället för kvällsmackan. Det räcker så. Nästa dag osv… 
 
Kör igång direkt men ta lite i taget. Om du bara kör några lugna pass några dagar i veckan, tar några promenader, byter ut frukosten tex så får du stor förändring jämfört med om du inte gör det. 
 
 

Lämna ett svar