Apelsin!

Jag brukar ofta rekommendera apelsin. Det flesta tänker ”Ja det är bra, det är massa C-vitamin” jo det är en del C-vitamin men det finns annat som innehåller det oxå och även om det är viktigt med C-vitamin så är det, precis som allt annat, inget magiskt i sig med C-vitamin. 
 
En apelsin innehåller 10 gram kolisar på 100 gram och 2 gram fibrer. En apelsin fyller dagsbehovet av C-vitamin, stärker immunförsvaret, lindrar vid förkylning. Apelsin föryngrar huden, stärker kollagenet.
 
 

Apelsin är en god antioxidant. Apelsin innehåller mer än 170 olika fytokemikalier. Apelsin innehåller bl.a. flavonoiden hesperidin som har antiinflammatoriska egenskaper, bra mot reumatism och astma bl.a. Hesperidin är även blodtryckssänkande samt sänkerkolesterolet, därtill har bl.a. ämnet hesperidin i apelsin visat sig stabilisera blodsockret (med ca 20 %)

 

 
Apelsin mot ångest

Om man är orolig inför något ska man skala en apelsin och andas in aromen. I Sverige där de flesta är oroliga för det mesta, landet oro, så borde det var mycket inandning av apelsin!  I en undersökning så blev patienter med tandläkarskräck lugnare och gladare av doften.

Öka sexlusten(!)

Doften av gurka, pumpa och lavendel ökar sexlusten. Speciellt doften av pumpa får kvinnor att känna sig extra sensuella 🙂

Lämna ett svar