Alkohols negativa effekter

Nu för tiden festar jag sällan. Som ni förstår, men jag tycker fortfarande det är skoj 🙂 Känner dock inget direkt sug men det kan säkert bli någon fylla framåt hösten eller vintern. Läste ett gammalt inlägg på bloggen om alkohol:
 

Modern forskning visar att kalorierna från alkohol har mindre förmåga att göra dig fet än kalorier från exempelvis fett eller kolhydrater. Man är inte helt säker på vad det beror på men en teori är att alkoholen ökar kroppstemperaturen och att en del av alkoholens kalorier försvinner som värme. I motsats till vad de flesta tror innehåller vin och ren sprit få kolhydrater (till skillnad från öl, söta likörer och förstås läsken och juicerna som man ofta blandar spriten med). Förbränningen av alkohol i levern prioriteras framför andra ämnen. Detta gör att förbränningen av bland annat fett skjuts upp.  Om man vill gå ner i vikt bör man alltså inte dricka alkohol, oavsett om man räknar kalorier eller kolhydrater i sin kost.
 

Alkohol bryter ned muskelmassa! 
När du dricker alkohol minskar din testosteronproduktion och mer testosteron omvandlas till östrogen i levern. Det sker framför allt om man har ett kontinuerligt drickande under en längre tid, men även efter en tillfällig fylla. Eftersom testosteronet är ett muskelbyggande hormon leder detta till sämre muskeltillväxt och återhämtning. Särskilt skadligt är det om du blir så onykter att du somnar och vaknar upp i exakt samma ställning åtta timmar senare. Normalt sett flyttar man på sig även under sömnen, men alkoholen kan motverka detta”

 
Att alkohol är negativt för träningen är inget nytt för någon av oss men jag tycker det är värt det så länge man sköter sig och tycker det är skoj/eller gott att dricka alkohol 🙂

Lämna ett svar