Msm – mirakelmedlet

Msm är inget mirakelmedel men så nära som mirakelmedel som går att komma…
 
Innan ni slutar att läsa för att ni tycker att det antingen låter för bra eller för att ni tycker det låter farligt så ska jag berätta det här: Msm är lika toxiskt (giftigt) som vatten! Och en av anledningar till att många inte hört talas om msm är för att det inte finns några pengar för läkemedelsföretagen att tjäna på msm (Inte heller jag tjänar några pengar på att berätta för er om msm, jag vill bara hjälpa så många som möjligt att må bättre☺️) 
Svavel utgör 0,25% av människans totala kroppsvikt. Svavel finns i alla vävnader, speciellt proteinrika sådana. 
 
MSM (Metylsulfonylmetan) har alltid varit en naturlig del i näringskedjan och finns i grönsaker, frukt och kött. MSM finns i alla våra celler, men utsöndras och behöver som andra mineraler och vitaminer fyllas på.

 


Allt slags kött (speciellt nötkött), fisk, ägg, vassle och mjölk innehåller proteiner och är därför svavelrika. De grönsaker som är rikast på svavel är vitkål, brysselkål, broccoli, ärtor, torkade bönor, lök, vitlök och vete .


MSM rekommenderas som kosttillskott för att det är värmekänsliga och ej tål uttorkning. En stor del av det naturliga MSM:et i maten blir förstört när vi lagar och förvarar maten.
 
 

 
Dessutom avtar MSM-halten i kroppen med åldern och behöver fyllas på. Människokroppen har minst svavelreservoar av alla däggdjur.
 
MSM minskar trycket i cellen och fungerar som en cellmjukgörare som gör cellmembran mer genomträngliga, vilket gör att cellerna bättre tar upp näring och syre. Det innebär också att cellen mer effektivt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen
 

De finns hur många fördelar som helst med msm men att näringstillförseln till celler blir bättre brukar vara ett av mina favoritargument att använda msm. Tänk bara på att kroppen består av miljontals celler… (50 miljoner celler per sekund byts kontinuerligt ut i människokroppen)
 
Det här med att syre tas upp bättre och att slaggprodukter försvinner lättare gör att man blir piggare och det är en av de positiva effekterna jag märkte av när jag började med msm i höstas. Jag blev ”sopigt slö” ofta och det blir mycket bättre när jag började med msm☺️

MSM används i flera hundra olika kemiska processer där många av dessa syftar till att avgifta kroppen. 
MSM används för att skapa dopamin, endorfiner, B-vitaminer, enzymer, hormoner och immunoglobu­liner. Det gör att vid brist på svavel och metylgrupper kan ett tillskott av MSM påverka kroppen positivt i en mängd sammanhang. 
 
Här kommer en lista över fördelarna med msm:
 
Förbättrar ledernas flexibilitet
• Minskar smärta och svullnad
• Minskar stelhet
• Förbättrar cirkulationen
• Förbättrar cellvitalitet
 
  • Kan lindra astma
  • Kan lindra allergier
  • Hjälper att upprätthålla en god pH-balans
  • Hjälper gastrointestinala frågor såsom diarré, illamående och förstoppning
  • Minskar snarkning
  • Hjälper med kramper, huvudvärk och muskelsmärtor, särskilt orsakade av hormonell obalans
  • Läker karpaltunnelsyndrom
  • Hjälper till att balansera blodsockernivån
  • Minskar övergripande stressnivåer
 
 
Dessutom så förbättrar det många hudproblem.
Tina började oxå med msm i somras och hon märkte framförallt att hennes hud, hår och naglar blev bättre. Här hittar ni en bra msm-gel:
 
http://foreverliving.se/shop/category/beauty/product/aloe_msm_gel
 
När jag hade ryggskott i höstas höjde jag min dos av msm och ryggskottet gick förmodligen över fortare än det skulle gjort annars!
 
Nu när jag tränar väldigt mycket så har jag känt mig lite sliten ibland och då höjer jag oxå dosen msm. Även när jag känner mig hängig/att jag håller på att bli sjuk så höjer jag dosen Msm.
 
 
MSM används även i produktionen av hormoner och immunoglobuliner, de beståndsdelar som immunförsvaret bygger på. Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM.
 
Ta ert msm ihop med askorbinsyra/ c-vitamin för bästa effekt. Om man har känslig mage så börja med en liten dos och höj upp den till några gram. Vid vissa besvär kan det krävas mer än några gram för att bli av med / för att de ska bli bättre. Tas gärna i samband med måltid om du har känslig mage.
 Att hästar har nytta av msm tycks var fler som vet om än att vi människor mår bra av det.
 
Eftersom msm fungera avgiftande så kan du må lite dåligt först när du börjar använda det och det är alltså något bra eftersom det är kroppen som gör sig av med gifter. 
 
Själv tar jag msm nästan varje dag, då tar jag några gram sen om jag känner mig sliten så höjer jag dosen som sagt.  
 
Slutligen, självklart är msm även bra för träningen ☺️
 
Tar man MSM kommer kroppen inte att drabbas av mjölksyranhopning på samma sätt som annars. Detta leder till att man orkar träna mycket längre och hårdare än vanligt. Dessutom slipper man drabbas av träningsvärk på samma sätt som då man inte tog MSM. Ett tillskott av MSM ser även till att hålla kroppens leder rörliga, vilket är en stor fördel då man tränar ☝️
 

 Att spela beachvolley i två timmar och avsluta med löpning hade aldrig mer ländrygg klarat av innan, den hade varit fuckad då..
 
Jag är fortfarande lite stel men tidigare kunde jag vara så stel på morgonen efter att jag spelat fotboll eller kört ett hårt benpass att jag hade svårt att ta på mig strumporna , så stel är jag aldrig nu. Det är guld värt!
 
Skulle kunna fortsätta att skriva mer, tex hur bra msm är för hjärnan men avslutar med att msm gör kroppen mer basisk. Många av oss är försurade i kroppen vilket ger många negativa effekter..
 
Ge msm en chans, de kostar inte mycket och förmodligen kommer ni märka av nån eller flera positiva effekter av det, låt mig få reda på det då☺️
 
 
 

En kommentar

Lämna ett svar