Allt handlar inte om att vara fit..

Det här inlägget kommer skilja sig rätt mycket från typ alla andra inlägg jag gjort. Det kommer inte handla om min träning eller några kost- och träningstips. Det kommer inte heller vara något oseriöst inlägg med humor, det är istället ett väldigt seriöst inlägg som jag vill att ni ta er tid att läsa och tar till er.
 
Jag är en person som inte gillar att skriva eller prata om att samhället är så sjukt nu för tiden, det och det är så dåligt osv. Men idag gör jag ett undantag. Dagens hets kring träning, kost och att vara fit får oss att må dåligt. Jag tror många uttrycker sig att det är samhällets fel och sociala mediers fel, det stämmer ju men dom sociala medierna är ju du och jag. Det är jag och alla andra som lägger upp bilder på oss själva, matbilder osv. Jag bidrar ytterligare genom att blogga om sånt här, jag lägger upp bilder på mig själv där självklart tanken är att inspirera andra men tyvärr får det många att må dåligt oxå.
 
Jag har en vältränad kropp som många (långt ifrån alla) tycker ser bra ut. Jag har jobbat hårt för att nå hit. Men, jag har även under alla dessa år, hur seriös jag än varit med träning och kost under perioder, haft annat viktigt i mitt liv. Det är en av dom viktiga sakerna jag vill få fram, att ha annat i livet än träningen och allt runt den är jätteviktigt. Att ha bra människor som man tycker om i sitt liv och att umgås med de man tycker om är bland det viktigaste som finns. Att ha andra intressen tror jag också kan vara viktigt. För mig har det varit – och är – att resa. Även festa (om det räknas som ett intresse?)  
 
Det här med att sociala medier påverkar oss är förmodligen inte mycket vi kan göra åt just nu, folk kommer att fortsätta att lägga upp bilder. Det vi kan göra något åt är hur dessa påverkar oss. Vi kan jobba på att lära oss att det viktigaste är inte att att ha en perfekt kropp. Vi måste lära oss att vara nöjda med oss själva oavsett hur vi ser ut. Nu låter det väldigt mycket som att jag säger emot mig själv. Jag tycker själv om att vara i form, jag trivs med det men jag har även lärt mig att det inte är det viktigaste här i livet och jag vet även att hur fit jag än är så är det inte säkert att man mår bra för det. Alla dessa vältränade människor ni ser på instagram osv, ni vet inte ett dugg om hur de mår, kom ihåg det. 
 
Att lära sig att älska sig själv och stärka sin självkänsla låter rätt töntigt, jag vet men det är ändå viktigt men det är inget man gör på en dag eller två. En viktig egenskap som ibland är jobbig, eller nästan alltid är jobbig är att ha tålamod. Många av oss har dålig självkänsla och den dåliga självkänslan bidrar mycket till hur vi påverkas av andra människors snygga bilder. Genom att arbeta med sig själv går det att stärka sin självkänsla. Fokusera på sånt du är bra på, ge dig själv beröm. Var stolt över dig själv, tänk positiva tankar om dig själv och ditt liv. Ett väldigt bra tips är att läsa, eller lyssna på ”Självkänsla nu” och andra boken som heter ”Mera självkänsla”
 
 
Avslutningsvis, glöm inte bort det roliga med att träna, gör det inte för att ni måste eller för att ni känner press på er att gå ner i vikt. Gör den träning du tycker om och njut av den och av endorfinerna du får i samband med träningen ☺️
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar