Bygga igen?

Idag börjar min byggarperiod igen. Jag har hållt på att deffa eller ”jazzdeffa” nu alldeles för länge. Jag trivs med att vara i form, som ni vet, men just nu behöver jag göra något annorlunda med träningen. Jag har fortfarande inget konkret mål men ett litet mål jag har nu är större axlar. Det har varit en målsättning under många år men nu är det större fokus än nånsin på axlar och övre bröst. Speciellt utsida axlar. Så idag körde jag och Jens ett riktigt bra pass på actic city. Gjorde även ett par maxningar för att kunna se progression. Passen kommer fortsatt att vara inriktade på kontakt med musklerna men jag / vi kommer att variera och ibland blir det tyngre vikter och mindre strikt utförande. 
 
Min morgonvikt idag var 81,5 kg. Jag räknar med att ligga på ett litet kaloriöverskott och gå upp cirka ett kilo första veckan sedan cirka 0,5 kg / veckan. 
Jag kommer , trots offseason / byggarperidod, att spelar beachvolley och eventuellt annan konditionsträning emellanåt, skillnaden blir bara att jag äter mer nu. 
 
Jag har skrivit om det så många gånger och tänker nämna det igen, för att bygga muskelmassa så måste vi (under normala omständigheter) ligga på ett litet kaloriöverskott. Vi måste alltså äta / dricka fler kalorier än vi förbrukar. Vi måste inte lägga på oss massor fett för att bygga muskelmassa men en viss mängd är nödvändigt för att öka maximalt. Om du är nybörjare, använder steroider eller är tillbaka efter ett längre träningsuppehåll eller har extremt bra gener så går det att öka i muskelmassa även om du ligger på ett kaloriunderskott. 
 
Det här inlägget skriver jag med reservation för att det ”dyker upp något jag måste deffa till” ?

En kommentar

Lämna ett svar