alkohol och träning

Igår var jag på förfest hos Acke sen gick vi på marknadsfest i Horn, det var mycket trevligt. Självklart förtärdes diverse alkoholhaltig dryck ? 
Hur påverkar då alkoholen träningen? 
 
Alkohol är varken bra för träning eller för hälsan, det är något som alla känner till. När vi dricker alkohol sjunker vår fettförbränning eftersom kroppen har fullt upp med att förbränna alkoholen. Dessutom sänks testosteronnivåerna. Inte nog med det, alkoholen innehåller mycket kalorier. Om man dricker breezer och sånna drycker (som jag?) så får man även i sig en rejäl mängd socker (och därmed ännu mer kalorier)  Ytterligare en negativ grej är att man ofta tenderar att äta fyllemat, vilket förvisso inte är negativt när det gäller att bygga muskelmassa men när vi pratar om fettförbränning är det inte direkt gynnsamt att utöver all alkohol, slänga sig en pizza precis innan läggdags. Sen brukar sällan dagen efter vara en dag då man äter speciellt bra…
 
OM du läst så här långt antar jag att ditt samvete  inte är på topp just nu? ? 
Fundera då på det här:
Visst, man kanske inte blir lycklig av att festa, mer glad isåfall, men om man tycker det är kul att festa (och man sköter sig☝️) så gör det! Det här får man inte säga i det här landet egentligen men det är kul att vara full, så är det bara. Sen är det en social aktivitet. Jag hade en riktigt bra kväll igår med fina vänner och träffade massor folk som jag sällan träffar. Hur trevligt som helst! 
Om jag hade festat mindre genom åren så kanske jag hade haft något kilo mer muskelmassa idag men jag hade även haft färre roliga minnen så det är lätt värt det! 
 
Hur mycket förstör alkoholen träningen? 
En veckas träning hör man ofta. Det är jättetokigt att påstå något sådant. Självklart beror det på hur mycket du dricker!! Det beror även på vem som dricker, hur du tränat, hur du äter samma dag och dagen efter. Sömnen påverkar också. Man kan dock säga att en rejäl fylla påverkar kroppen negativt i flera dagar efter. Jag tycker inte man bör träna dagen efter du festat och om du prompt vill träna så gör det på kvällen och se till att äta bra och att du fortfarande inte är uttorkad då. Sen är konditonsträning mer lämpligt än gym dagen efter. Om du ska träna samma dag som du ska dricka så träna så tidigt som möjligt så musklerna hinner få så många ”bra timmar” som möjligt innan rusdryckerna ska intas. 
 
Så länge du tycker det är kul att festa och inte får ångest dagen efter så festa på med gott samvete men tänk på att ju mer/oftare du dricker desto mer förstör det, det är inga konstigheter med det. 
 

 En ta en breezer eller två på stranden i Thailand är riktigt specialkul?
 
Det du kan göra för att inte förstöra lika mycket är att äta bra på dagen och dagen efter och även se till att dricka ordentligt med vatten☝️ 
I och för sig är ju bakfyllemat rätt gott så ät det också med gott samvete men sen dagen efter det kan du börja äta bra igen ?
 
Sen är de bra för mig om folk festar mycket i sommar för då har jag flera att hjälpa sen efter sommaren ?
 
 
 

Lämna ett svar