• 60 g mandelmjöl
• 40 g bakprotein
• 30 g kokosmjöl
• 30 g kaseinprotein (belgisk choklad)
• 2 ägg
• 30 g honung
• 1 dl sötningsströ
• 20 g kokosolja
• 20 g kakao
• 0,5 tsk bikarbonat
• lite vatten
• 1 nypa vaniljpulver
• 1 nypa salt
1. Rör ihop alla torra ingredienser. Smält kokosoljan några sekunder i mikron och blanda tillsammans med honung, ägg och vatten.
2. Rör succesivt ner de torra ingredienserna. Arbeta degen väl. Plasta sedan in degen och låt vila några timmar i kylen.
3. När degen är redo, sätt ugnet på 150 grader. Kavla ut degen så tunn som möjligt. För att inte degen ska fastna så använd förslagsvis en plastfolie mellan degen och kaveln (eller glaset som vi använde…)
4. Tryck sedan ut kakorna med runda formar (”rund är ju också en form”) och placera på en plåt. Ha dom i ugnen 10 minuter (om du lyckas få dom platta annars lite längre)
Fyllning:
1. Förbered fyllningen minst 1 timme innan: Rör ihop grejerna, smaka av med sötning och vaniljpulver efter smak och eventuellt lite vatten.
2. Förvara fyllningen i frysen cirka en timme. Sätt sedan ihop två chokladkakor med en klick vaniljkräm
Hur många kakor ni får beror på hur stora ni gör dom givetvis. Vi fick 10 stycken bara eftersom NÅGON åt en hel del deg 😛 ( JA det var Tina! )
Det totala innehållet: 109 g protein, 54 g kolhydrater, 78 g fett = 1350 kcal. Sen får ni räkna själv, för oss blev de alltså 135 kcal per kaka.
Notera att allt innehållet är BRA grejer. Det blir mycket fett men det är BRA fetter 🙂