Vilket gym?

Den vanligaste frågan när man berättar för någon att man varit och tränat på ett gym där man inte tränar annars.. Var det ett bra gym?
 
För några veckor sen tränade jag på typ åtta olika gym under två veckors tid.
Jag tränade på Actic, Studio fitness, X-force, Träningshuset, Friskis och Svettis, på jobbet, på jobbets andra gym. Här i stan har jag även tränat på World Class, Frisk, Gymbolaget, fd Citygymmet, de andra Actic, Simhallen och säkert några jag inte kommer ihåg. 
Under åren har jag tränat på väldigt många andra gym. Såklart. 
När jag är i Vimmerby så tränar jag på träningshuset ihop med mina stödkompisar. Eftersom jag bott i Vimmerby så har jag tränat där många år, även innan jag flyttade dit så tränade jag där.
 
Ett stort plus med gymmen på jobbet är att jag får träna på arbetstid ☺️
 
Vad är det som är bra eller dåligt med de olika gymmen då?
Det är väldigt olika vad man tycker. Vissa tycker att maskinerna är viktigast, vissa tycker att lokalen/lokalerna är viktigast och någon kanske bryr sig mest om vad det är för folk där och tränar. En del vill ha mycket folk där, en del vill ha lugn och ro. För många är trygghet viktigt.
Just nu har jag kort på Actic. Jag trivs bra där och det ligger nära, dessutom har jag tillgång till tre gym här i stan. 
 
Personligen har jag svårt att exakt säga vad som är viktigast för mig. Jag gillar variation, både när det gäller träningen och annat i livet. 
 
En grej som jag tycker är viktigt är att det är bra ljus/speglar ? så man ser köttig/fit ut…
Sen är det viktigt med ”rätt känsla” i gymmet och det är svårt att sätta fingret på vad det är. Jag blir motiverad av om jag ser någon som är vältränad och/eller tränar väldigt hårt men blir irriterad om någon är väldigt högljudd och smäller mycket med vikterna. 
Bild från studio fitness där ljuset är grymt bra! 
 
Sen spelar det stor roll vilket humör man själv är på. Det kan vara en gym som är hur bra som helst men om man själv inte mår bra så känns det ändå inte bra. 
 
X-force, som jag är sugen på att skaffa kort på så småningom, har en riktigt stor crossfit-bur (heter det så??) . Där är allt nytt, de är stort och det finns Relax med bubbelpool. Nackdelen är att det ligger långt bort. 
 
Saker som folk kan tycka är viktigt skiljer mycket åt men en del grejer kan vara: Pris, öppettider, om det finns PTs, maskiner, om det mest finns fria vikter, hur gymmet ser ut, om det tränar mycket snygga tjejer (eller killar), vart gymmet ligger, hur stort gymmet är, hur nytt (eller gammalt) gymmet är, hur speglarna är, om det finns pass att vara med på, om ens vänner tränar där osv osv. 
 
Vissa kanske inte gillar gym alls och då finns militärträning som är en grymt bra träningsform utomhus ?
 

Lämna ett svar