Gåå..

Lite fortsättning på gårdens inlägg som handlade om promenader…

Hur mycket förbränner man när man gå då?

Det beror på hur fort man går, hur stor man är, hur man går osv… Men går man i 5 km/h (vilket är relativt långsamt tycker jag när jag mätt upp på bandet, de flesta går nog lite fortare när de är ute för att bränna fett)
föbränner man ca 3 kcal / min om man väger 50 kg, 4 kcal / min om man väger 70 kg och ca 5 kcal / min om man väger 90 kg. 

Oom man går på plant underlag vilket man sällan gör om man går ute iaf. Självklart ökar det lite om man går i backar eller på annat underlag. Om man dessutom rör armarna väldigt mycket som vissa gör så ökar fettförbränningen ytterligare lite.

 Gå ”med armarna” är populärt när de gäller tjejer(eller hur?)

Om man väntar några timmar efter måltid så ökar förbränningen ytterligare några % jämfört man går direkt efter måltid.

Om man går på händer ökar förmodligen fettförbränningen väldigt mycket. (!)

Om man joggar eller gör någon annan typ av träning då man får upp pulsen mer så förbränner man självklart mer, men skillnaden är då används både kolhydrater och fett som bränsle. Om man gör något ”riktigt jobb” t.ex springer 100-meters lopp så förbränns ännu mer, men då är det mestadels kolhydrater som används. När man går eller gör någon annan lågintensiv aktivitet är det mestadels fett som används som bränsle (fettförbränningen alltså!)

Kaffe och/eller grönt te innan promenaden ökar fettförbränningen lite.

Red Stack AMP 50 kapslar eller Stimulant X innan ökar fettförbränningen lite mer.

Tänk på att vardagsmotion oxå förbränner fett. Att städa t.ex och så hörde jag att om någon kommer hit och städar så skulle det visst öka fettförbränningen lite extra 😉  Varsågoda att prova på det!

3 kommentarer

 1. Hej jag har precis börjat träna och äta nyttigt ordenkligt och skulle vilja veta mer om vad som är okej..?
  Som vad kan man äta till en fim en lördags kväll?
  Och om pistas nötter är nyttiga? ( är dem ända jag tycker om)
  Och vad som man kan äta om man blir små sugen?

 2. Kul att höra att du börjat träna 🙂
  Alltså om det är lördagkväll och du sköter kosten och träningen resten av veckan så tycker jag att du äter precis det du tycker om på lördagkvällen även om det är onyttigt. Men du behöver inte äta jättemycket av det kanske. "Sköter man sig i veckorna så får man slarva lite i helgerna" 😉
  Tror att de nötterna är rätt nyttiga, dock inte i för stora mängder. Även de mest nyttiga blir onyttigt i föra stora mängder kan man säga. Ja några nötter eller mandlar kan man äta, mycket protein, BRA fett i och mycket närningsämnen. Morot tycker jag funkar bra oxå! Mörk choklad är oxå rätt bra, men även där, i små mängder. Och tyvärr inte lika gott som vanlig choklad 🙁 Men ändå rätt ok, tycker jag iaf 🙂 Lycka till och skriv gärna om de är nåt mer

Lämna ett svar